Központ
2017. november 24. péntek, Emma
Köd
Ma
Köd
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Jórészt felhős
Vasárnap
Jórészt felhős

Hogyan került az ASA játékosállománya 0 lejbe?

Czimbalmos Ferenc-Attila május 14, 2015 Sport

ASA

Több hazai sajtóorgánumban megjelent az információ miszerint az ASA jelenlegi játékosállománya 0 (azaz nulla) lejbe került.  Hogyan lehetséges ez? Ennek próbáltunk utánajárni.

Múlt heti sportoldalunkon prof. dr. Benedek István, az ASA vezetőtanácsának tagja is megjegyezte, hogy az ASA jelenlegi játékoskeretének kialakításában Daniel Stanciu játszta a főszerepet,  aki hitt a játékosokban, mindamellett, hogy előző együtteseiknél nem mindenikük  játszott eredményesen.

Az alábbiakban – egy központi lap nyomán – a csapat összeverbuválásának történetét foglaljuk össze, ahogyan azt Daniel Stanciu látja:

Eduard Stăncioiu – Miután a Kolozsvári CFR-től nem sikerült Ciprusba szerződnie, az akkor még 2. ligás ASA-val írt alá szerződést, 2000 eurós havi bérért. Megjegyzendő, hogy nyolc hónappal az utolsó Kolozsvári CFR-mérkőzése után (2013. május 8.) játszott 1. ligás találkozón az ASA színeiben.

Patrice Feussi – Az ASA egykori edzője, Falub dolgozott vele az Aradi UTA együttesénél, ahonnan szabadon igazolható focistaként érkezett. Feussi az utolsó évadban csak 4 találkozót játszott az UTA-nál, az ASA-nál mutatkozott be az élvonalban.

Marius Constantin – Falub edző közreműködésének köszönhetően, szabadon igazolható játékosként, kevés fizetésért érkezett.
Mielőtt Marosvásárhelyre igazolt volna, mindössze 5 mérkőzést játszott két év alatt a Brassói FC színeiben, ugyanis sérüléssel küszködött.

Florin Bejan – Érvényes szerződés hiányában, amikor az ASA a 2. ligában játszott, akkor jött Hagi Viitoruljától, majd 2,5 évre írt alá az ASA-val.
,,Mérkőzésenként hibázott, gondolom ezért nem volt szükség rá a Viitorulnál. Beján külföldre akart szerződni, de én megmagyaráztam neki, hogy jobb, ha előbb itthon bizonyítja tehetségét” – mondta Stanciu.

Ionuț Balaur – A Vasluinál futballozott, amikor nem jött össze egy azerbajdzsáni szerződés, így az ASA-nál landolt. Stanciu korábban is dolgozott vele az említett moldvai városban.

Sepsi László – A Kolozsvári CFR-től érkezett kölcsönjátékosként. A CFR-nél a második csapathoz száműzték, a városi parkokban edzett, amikor Sabău, az ASA volt edzője rábeszélte, hogy Marosvásárhelyen folytassa.  Stanciu szerint Sepsit – aki 5 meccset játszott az utolsó évben a CFR-nél–, a Sălăgeanuval szembeni konkurencia motiválta, röviddel utána a csapat kapitánya lett.

Bruno Martins – Szabadon igazolható volt, amikor az ASA-val szerződést kötött. Thaiföldön szabdságolt a feleségével, amikor Stanciu telefonon rábeszélte, hogy ideiglenesen Marosvásárhelyre költözzön.

Ioan Hora – Egykori-jelenlegi csapattársa, Sepsi beszélte rá, hogy az ASA-hoz jöjjön, akkoriban őt is mellőzték a CFR-nél.

Claudiu Voiculeț – Korábban nem akarta az első ligát (CFR) a 2. ligára (ASA) váltani, de őt is Sepsi, Hora és főleg Daniel Stanciu befolyásolta döntésében.

Ousmane N’Doye – Ousmane a volt 2. ligás Navodari-tól jött az ASA-hoz, róla Stanciu a következőket mondta a szerződéskötés után: ,,Ousmane szuper-fiú. Ismertem őt, dolgoztam vele Vasluiban. Navodariban játszott, én meg őt hívtam fel, hiszen két más, ott játszó játékos is érdekelt engem, akik szabadon igazolhatókká váltak. Egy nap mondtam neki is: jöjjön az ASA-hoz, ő nyomban rávágta, hogy jön, azt hittem, viccel…

Ousmane N'Doye rateaza un penalty

Ousmane N’Doye

Nicolas Gorobsov – Szintén szerződés nélkül volt, amikor a tél folyamán az ASA-hoz igazolt. Vele Stanciu már Temesváron is dolgozott.

Gabriel Mureșan – Az orosz Tom Toms játékosaként érkezett kölcsönben, amikor a csapat még a 2. ligában szerepelt, viszont az oroszok fizetik fizetésének a legnagyobb részét. Mureșan a Tom Tomsknál 21 mérkőzésen lépett pályára, majd az együttes kiesett az élvonalból, így csökkenteni kellett az idegen játékosok számát és a költségvetést, így kevés esély volt számára, hogy játszhasson.

Székely János – Mielőtt szabad játékosként Marosvásárhelyre került volna, fél évig a lengyel 1. ligás Kielce-i Korona futballistája volt.

Javier Velayos – A CFR-től érkezett kölcsönbe, Hanca posztjának duplázására.

Mircea Axente – Ciprusban játszott, amikor az Ermis Aradippou együttesével nem sikerült bejutnia az Európa Liga selejtezőinek körébe. Ott ugyan magas volt a fizetése, de a ciprusiak nem akarták megtartani. Szerződésbontás után került Vásárhelyre.

Ianis Zicu – Felbontotta a szerződését a Ploiesti-i Petrolullal, majd az ASA-hoz jött szabad játékosként. Zicu a Petrolulnál mindössze 9 mérkőzésen játszott, s csak egy találkozón játszotta végig a 90 percet, de gólt nem szerzett.

Amauri Morais – Próbajátékon volt az ASA-nál, amikor az akkori edzőnek, Sabăunak megtetszett a játéka, így marasztalta a szabadon igazolható labdarúgót.

Cosmin Băcilă – Mivel nagy volt a szerződése a Panduriinál, nem akart a 2. ligába szerződni, végül szabadon igazolt az ASA-hoz.

Dorin Goga – Stanciuval dolgozott már a Temesvári Polinál, majd Kínába, aztán a Dinamo Tbiliszihez szerződött, ahonnan szabad igazolható játékosként érkezett Marosvásárhelyre.

Ha mindezek után hozzátesszük, hogy Liviu Ciobotariu, az együttes jelenlegi vezetőedzője is Daniel Stanciunak köszönhetően került az ASA-hoz, akkor bizonyossá válik, hogy a jelenlegi együttes kialakítása elsősorban az ő érdeme. Persze azok mellett, akik mindvégig segítették erőfeszítéseiben.

Lapzártánk előtt érkezett információ szerint Daniel Stanciu, az ASA volt vezérigazgatója
visszatért az együtteshez. Bővebben erről következő lapszámunkban olvashatnak.

 

Share Button
Ennyien olvasták: 414

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.