mure
Sport

Ianis Zicu és Gabriel Mureșan az ASA-hoz igazolt!

mureIanis Zicu és Gabriel Mureșan az ASA-hoz igazolt!

Miután az idén nyáron 10 új játékost (Marius Constantin, Sălăgeanu, Feusi, Székely János, Bruno Martins, Velayos, Ibeh, Irobiso, Henrique, Amoroso) igazolt az ASA, hogy a soron következő szezonban kiharcolja a bennmaradást az 1. ligában, az utolsó száz méterben sikerült a vezetőségnek leigazolnia két korábbi válogatott játékost, Ianis Zicut és Gabi Mureșant is.

A 30 éves Zicunak az ASA lesz a 12. együttese a FCM Câmpina, Farul, Dinamo, Rapid, Poli Temesvár, Internazionale Milánó, Parma, CSKA Szófia, Pohang Steelers, Gangwon FC (mindkettő Kína) és a Petrolul után.

A 32 éves segesvári születésű Gabriel Mureșan hat évet játszott a kolozsvári CFR-nél, mely együttessel két bajnoki címet, három Románia-kupát és két Szuper-kupát is nyert.

A CFR-től a tavaly nyáron az orosz Tom Tomszk csapatához szerződött, de az alakulat kiesett az 1. ligából, majd Mureșan szabad játékosként került Marosvásárhelyre, ahol egy éves szerződést kötött az ASA-val.

Eddigi labdarúgó pályafutása alatt játszott a szovátai Mobila (2003-2004), a medgyesi Gaz Metan (2004-2005) és a besztercei Gloria (2005-2007) együtteseinél is, utolsó csapattól szerződött a kolozsvári CFR-hez.

Gabi Mureșan 9-szer szerepelt a román válogatottban is, viszont a CFR-nél eltöltött hat év alatt 10 piros lapot és 44 sárga lapot kapott.

Az ASA három barátságos találkozót játszott Angliában: két angol és egy ciprusi ellenféllel, s mindannyiszor vesztesként hagyta el a pályát.

A világhírű Manchester United és az ASA közötti barátságos mérkőzés az angol klub sűrű programja miatt elmaradt. A kimerítő külföldi edzőtábor után az ASA játékosai a hét végén kezdődő bajnokságig Marosvásárhelyen folytatják a felkészülést.

A 2014/2015-ös évad első bajnoki találkozóját július 26-án, szombaton 18.30 órai kezdettel játsza hazai pályán az ASA, ellenfele a Kolozsvári Universitatea csapata lesz.


Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.