Központ
2017. december 18. hétfő, Auguszta
Hóesés valószínű
Hétfő
Hóesés valószínű
Jórészt felhős
Holnap
Jórészt felhős
Jórészt felhős
Szerda
Jórészt felhős

Igazi sportparádé volt!

Központ május 23, 2013 Sport

Igazi sportparádé volt!

kk

Fennállása óta legsikeresebb időszakát éli a marosvásárhelyi Maros KK együttese, hiszen bejutott a kosárlabda bajnokság országos döntőjébe. Az utolsó felvonásban, a ploiesti-i Asesoft CSU ellen hét mérkőzésből négyet kell megnyernie ahhoz, hogy országos bajnok legyen.  Az első összecsapáson szombat este, a zsúfolásig megtelt ligeti Sportcsarnokban 91:81 (23:15, 25:27, 20:20, 23:19) arányban diadalmaskodott a vásárhelyi csapat. A bajnoki címig azonban még hosszú az út, hiszen május 25-én (18:15 órától) és május 26-án (17:00 órától) Brazi-on kerül sor a döntő harmadik, illetve negyedik mérkőzésére, s majd ha szükséges, május 30-án Marosvásárhelyen, június 4-én újra Brazi-on, míg június 7-én szintén Marosvásárhelyen kerülne sor a következő összecsapásokra.

Már a mérkőzésre betóduló tömegben többen voltak, akik fejükre, arcukra, karjukra festették fel a Maros KK kék-fehér színcsíkjait, síppal, dobbal, kereplővel és egyéb zajkeltő eszközökkel vonultak be a sportcsarnokba. Az ülőhelyek mindegyikét elfoglalták, sőt a két palánk mögötti sorokban sem volt hely, a balkonokon is a kiszorult szurkolók tolongtak.  

Ekkora tömeg és főleg ilyen hangulat a marosvásárhelyi Sportcsarnokban (Maros KK hazai mérkőzéseit, vagy a City’us 2010-es Champions League-beli hazai pályán rendezett csoportmérkőzéseit leszámítva) talán az 1987/1988-as bajnoki évadban volt, amikor városunk akkori kétszeres Román Kupa győztes, majd bajnok kézilabda együttese, a Muresul hazai pályán fogadta a KEK-beli ellenfelét, a Vasast, vagy egy év múlva a BEK-ben szereplő török Arcelic-et, a norvég Byasen I.L. Trondheim, majd a spanyol C.B. Iber Valenciát, vagy éppen a 13 szoros BEK-győztes Szpartak Kijevet.  

A vásárhelyi kosarasok a pályán remekeltek, míg a Dzsungel közönsége a lelátókon ünnepelt, valóságos fiesztát mutatva be. A több mint 2000 szurkoló tombolva űzte, hajtotta a csapatot, amelynek tagjai jó játékkal hálálták meg a biztatást.

Több alkalommal hangzott fel a ,,Húj-húj hajrá!”, vagy a ,,Mures!” bíztatás. Előbbit korábban az ASA focicsapat hazai mérkőzésein hallhattuk. Igaz, azóta eltelt vagy három évtized…

 

A marosvásárhelyi közönség már rég aranyérmes!

A Maros KK – Asesoft CSU mérkőzés hangulatával kapcsolatosan, Lorenz Lajos (Bubi), az együttes egyik alapító tagja, a Maros KK jelenlegi ügyvezetője, a következőket mondta:

– Fantasztikus érzés látni, hallani a minőségi kosárlabdára éhes marosvásárhelyi közönség buzdítását. Amikor 1995-ben bejegyeztettük az Altius Alapítványt, s a Maros KK elődjét, akkor is volt közönségünk, volt látványos szurkolás is, majd a 2000-es sporttörvény alapján megalakult a mostani Maros KK, amely az akkori amerikai játékosoknak köszönhetően is népes szurkolótáborral bírt.

Alakulásunkkor az egyik célunk az volt, hogy teltházas lelátók előtt játszhassunk, ezt sikerült megvalósítanunk. Hogy most a bajnoki címért harcolunk, az részben a mindig lelkes marosvásárhelyi közönségnek, részben pedig a vezetőségnek és Szrekulovics vezetőedzőnek köszönhető, akire már régóta szükség volt Marosvásárhelyen.

Tudjuk, hogy elérhető távolságban van a bajnoki cím, a sikeréhes csapat pedig mindent megtesz, hogy elnyerje. Egy biztos: rajtunk nem fog múlni, tudásunk legjavát adjuk majd!  

Alakuljon bárhogyan: a legfontosabb célkitűzést elértük, teltház előtt játszunk minden hazai mérkőzésen, és harcban vagyunk a bajnoki címért.

Az igazság az, hogy ezt a csapatot nem lehet nem szeretni, ennek az együttesnek érdemes lelkesen szurkolni, hiszen most a csúcson van a szurkolók örömére.


Szászgáspár Barnabás, a Maros KK segédedzője:

– Egyáltalán nem volt könnyű mérkőzés, hiszen a nyolcszoros román bajnok ellen nem kis dolog győzni, főleg az országos bajnoki döntő első mérkőzésén.

A vásárhelyi közönségről mit mondhatok? Azt, hogy ők már egy jó ideje aranyérmesek az országban, hisz annyira elszántan, lelkesen buzdítanak minket, főleg a hazai mérkőzéseken. Mi, azaz a Maros KK az országos bajnoki döntő sorozatában az aranyérmet szeretnénk megszerezni, hogy azt a lelkes, odaadó, elszánt közönségnek ajánlhassuk majd, hisz a Maros KK szurkolótábora ezt megérdemli!


Szíjártó Levente, 31 éves, az Asesoft CSU játékosa:

– Fontos lett volna, hogy győzzünk az első találkozón, bár most, az első mérkőzés után sincs semmi veszve. A szabaddobásoknál jobb volt a Maros KK, a lepattanóknál az Asesoft volt jobb, de ezek a statisztikai számok nem mindig tükrözik a pályán mutatott játékot.

Ami a vásárhelyi szurkolótábort illeti, minden dicséretet megérdemel, le az összes kalappal előttük. Mi vártuk ezt a Dzsungel hangulatot, megérdemli ez a város, hogy csapata a bajnoki címért harcoljon!


Az Asesoft nyerte a második mérkőzést

 

A döntő második mérkőzését vasárnap este az Asesoft nyerte 83-78 (31-21, 14-17, 19-16, 19-24) arányban, így a második mérkőzés után 1–1-re alakult az állás.

A részrehajló bíráskodás miatti feszültség, kisebb-nagyobb durváskodásokhoz, összetűzésekhez vezetett, Barro és Miletic a kiállítás sorsára jutott, így elképzelhető, hogy mindketten eltiltást kapnak a következő találkozóra. A mérkőzés elfajulásában jelentős szerepük volt a bíróknak – különösen Marius Ciulinnak –, akik részrehajlóan vezették a játékot, felbőszítve ezáltal mind a hazai kosarasokat, mind a közönséget.


 

Share Button
Ennyien olvasták: 174

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.