Központ
2020. május 30. szombat, Janka, Zsanett

II. Barátság Kupa kispályás labdarúgótorna Marosvásárhelyen

Czimbalmos Ferenc-Attila június 29, 2017 Sport

Rangos nemzetközi kispályás labdarúgótornát szervezett a minap a koronkai műfüves pályán a Maros megyei labdarúgásban aktívan tevékenykedő szakembereket tömörítő Fair Play Team, vagyis a Maros megyei játékvezetők alakulata a Marosvásárhely–Zalaegerszeg Baráti Kör Társasággal és a Pro XXI. Sport és Kulturális Alapítvánnyal közösen.

A házigazdákon kívül részt vett még a Zala megyei és a Beszterce megyei játékvezetőkből kialakított együttes, továbbá Cristi Tătar, a tavaly fiatalon elhunyt hajdani játékvezető barátaiból verbuválódott csapat és nem utolsó sorban Sorin Corpodean egykori élvonalbeli sípmester barátaiból álló alakulat (Corpo barátai) is.

A találkozók kétszer nyolc percet tartottak, a lebonyolítási rendszer szerint mindenki játszott mindenkivel, a végén a pontszám és a gólarány alapján dőlt el a végső sorrend.A találkozók kétszer nyolc percet tartottak, a lebonyolítási rendszer szerint mindenki játszott mindenkivel, a végén a pontszám és a gólarány alapján dőlt el a végső sorrend.

Íme, az eredmények: Fair Play Team – Cristi Tătar barátai 2-0, Corpo barátai – Beszterce megyei játékvezetők 1-2, Cristi Tătar barátai – Corpo barátai 3-1, Zala megyei játékvezetők – Fair Play Team 0-1, Corpo barátai – Zala megyei játékvezetők 2-3, Beszterce megyei játékvezetők – Cristi Tătar barátai 0-0, Zala megyei játékvezetők – Beszterce megyei játékvezetők 1-2, Fair Play Team – Corpo barátai 2-1, Beszterce megyei játékvezetők – Fair Play Team 3-2, Cristi Tătar barátai – Beszterce megyei játékvezetők 1-0.

A torna legjobbja, ugyanakkor a gólkirályi címet is (3 találattal) Fellner Gergő (Zala megyei játékvezető) nyerte – így átvehette a Cristian Tătar-trófeát; míg a Fair Play díjat, s ezzel járó Czegő Ildikó-trófeát (a Maros Megyei labdarúgó-egyesület volt titkára-szerk. megj.) Sorin Corpodean volt élvonalbeli játékvezető kapta. Egyébként minden alakulat csapatkapitánya kupát, oklevelet vett át, a játékosok pedig egyforma aranyérmeket kaptak.


Cseh Gábor a barátságról és a Barátság Kupáról beszél

Gyarmati Tibor, a Zala Megyei Labdarúgó Szövetség Játékvezető Bizottságának elnökhelyettese:

„Nagyon örülünk, hogy itt lehettünk az idén is a tornán. Már évek óta tartjuk a kapcsolatot Cseh Gáborral, s így több alkalommal részt vehettünk különböző barátságos kispályás Ma–Za mérkőzéseken, tornákon. Azt kértem a játékosoktól, hogy mivel barátságos tornán veszünk részt, a sportszerűség szellemében álljunk ki focizni és ennek megfelelően is játszunk, az eredményt másodlagosnak tekintjük. A hangulat fantasztikus volt, a tavalyi baráti kapcsolatokat bővítettük, ez a legfontosabb”

– mondta el Gyarmati Tibor.

Sorin Corpodean, egykori élvonalbeli játékvezető, a 4. ligás Marosújvári Soda SK elnöke:

„Sajnos mind a négy találkozót elvesztettük, így igazán a sportszerűség szellemében játszottunk. Úgy a Zala megyei, mint a Beszterce megyei játékvezetők nagy részével még más kispályás tornán is találkoztunk, így ismerjük egymást. A mai tornáról készült fotók alapján mindig szívesen fogunk visszaemlékezni erre a barátság jegyében megtartott tornára. Ez a legfontosabb”

– nyilatkozta Sorin Corpodean.

Cseh Gábor, a Marosvásárhely–Zalaegerszeg Baráti Kör Társaság elnöke:

„Rangos nemzetközi focitorna volt az idén is, akár a tavalyi hasonló tornán. Örvendek, hogy a barátság égisze alatt sorra került rendezvényen mindenki sportszerűen futballozott, és senki sem sérült meg. Amúgy a Marosvásárhely és Zalaegerszeg közötti kapcsolat már több mint 20 éves, Maros megye és Zala megye között pedig 11 éve létezik baráti kapcsolat. Így minden évben több rendezvényt is szervezünk, az egyik ilyen esemény épp ez a hagyományos nemzetközi futballtorna, melynek mottójául Pierre de Coubertin báró, az újkori olimpiai mozgalom atyja és a Ma–Za Baráti Kör Társaság jelszavát vontuk össze: azaz, nem a győzelem a fontos, hanem a barátság, az összetartozás és a szeretet”

– összegezett Cseh Gábor.

Horațiu Cioloboc, az ASA volt csatára, Cristi Tătar barátai csapatának tagja:

,,Évek óta tart Maros megye és Zala megye között a baráti kapcsolat és örvendetes dolog, hogy ennek a barátságnak is köszönhetően szervezik meg ezt a hagyományos tornát. Mivel én is sokáig futballoztam magas szinten hazánkban, ezért megmaradt nekem hobbiként a labdarúgás. Örvendek, hogy ma barátokkal, egykori ellenfelekkel is találkozhattam, mindig jól esik velük, vagy ellenük focizni. Mindig szívesen jövök a hasonló rendezvényekre”

– említette Horațiu Cioloboc.

Share Button
Ennyien olvasták: 1351

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.