Központ
2019. március 20. szerda, Klaudia,

II. Harmónia Kupa

Czimbalmos Ferenc-Attila április 23, 2015 Sport

Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala szervezésében vasárnap, április 19-én került sor a Harmónia Kupa minifoci-torna második kiírására, amelyet a Szász Albert Sportlíceumban tartottak meg. A labdarúgótornán részt vett Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa, az ASA 70-es és 80-as éveinek sztárcsapata, a marosvásárhelyi sajtó, valamint a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal együttese.

harmonia kupa 1

A projekt kezdeményezője Szucher Ervin marosvásárhelyi újságíró:
– Mi itt, Marosvásárhelyen be akarjuk bizonyítani, hogy a futball mást jelent, nem az etnikumok harcát. Köszönöm Claudiu Maior alpolgármesternek, hogy nyitott volt e kezdeményezésre, valamint Zsigmond Barna Pálnak, a magyar konzulnak, aki szintén üdvözölte az ötletet, és csatlakozott is hozzá – mondta el április 16-án egy sajtótájékoztatón Szucher, majd Claudiu Maior alpolgármester az ASA egykori játékosaihoz is szólt:
– Elsősorban az ASA volt sztárjainak szeretnék köszönetet mondani, akik részt vettek e projektben, és remélem, hogy 6 hónaponként sikerül ebben az összeállításban a minifoci-pályán találkoznunk –hangoztatta Marosvásárhely alpolgármestere.

harmonia kupa 3

A torna nyitómérkőzésén a helyi sajtó együttese szoros mérkőzésen, minimális arányban maradt alul az ASA egykori kedvenceivel szemben, akik 3-0 arányban győztek a Polgármesteri Hivatal ellen, majd 1-1-es döntetlenre végeztek a konzulátus csapatával, így tornagyőztesek lettek.

Második helyen a csíkszeredai főkonzulátus csapata végzett, élén dr. Zsigmond Barna Pál főkonzullal, akinek csapattársai voltak: Csige Sándor Zoltán vezető konzul, Lövétei Nándor, Lukács Bence Ákos, Kósa Szilárd, Kákai Benjámin, Farkas Balázs, Binder Attila, Varga Csaba, Páll Attila és Ferencz Levente.

Harmadikok a helyi sajtósok lettek, akik a konzulátus együttesével 1-1-es döntetlenre játszottak (a gólt lapunk sportszerkesztője szerezte), majd 5-2 arányban győzték le a Polgármesteri Hivatal csapatát, akik a negyedikek lettek. Ezen a találkozón a gólokat Berekméri Edmond (2), Cosmin Blaga, Farczádi Attila és Csorbai Lóránt, illetve Valentin Bretfelean és Amza Margarit szerezték.

A helyi sajtó csapatának a felállása a következő volt: Szucher Ervin kapus; Vlad Amariei, Berekméri Edmond, Emil Moldovan, Czimbalmos Ferenc, Csorbai Lóránt, Cosmin Blaga, Zöld István, Mircea Rachita, Bögözi Attila, Florin Marcel, Farczádi Attila, Marius Libeg és Karácsonyi Zsigmond mezőnyjátékosok.
A negyedik helyen végzett Polgármesteri Hivatal – tanácsosok a következő felállításban léptek pályára: Biró Levente (Laska), Claudiu Maior, Csegzi Sándor kapusok; Peti András, Olimpiu Sabău, Lucian Loghin, Józsa Tibor, Mărgărit Amza, Călin Moldovan, Nicolae Zagon, Valentin Bretfelean, Dan Sânpălean és Bakos Levente-mezőnyjátékosok.

harmonia kupa 2

A torna egyik érdekesebb mozzanataként lehet elkönyvelni, amikor a sajtó-Polgármesteri Hivatal összecsapáson, néhány perc erejéig a hivatal csapatában négy egykori-jelenlegi alpolgármester is a pályán volt: Claudiu Maior, Peti András, Józsa Tibor és Csegzi Sándor is.

Íme, az eredmények: Sajtó-ASA 0-1, Magyarország Csíkszeredai Konzulátusa-Polgármesteri Hivatal 1-0, Sajtó-Magyarország Csíkszeredai Konzulátusa 1-1, ASA-Polgármesteri Hivatal 3-0, Sajtó-Polgármesteri Hivatal 5-2 és ASA-Magyarország Csíkszeredai Konzulátusa 1-1.
A mérkőzéseket a Maros Megyei Labdarúgó-egyesület (AJF) játékvezetői testületének két fiatal, ígéretes képviselője, Andreea Lungu és Alina Casoni jól vezették.
Az ASA aranycsapatának néhány tagja – Czakó János, Fazakas Árpád, Kiss Madocsa, George Ciorceri, Florea Ispir, Petru Varodi, Onutan Károly, Petru Orza, Mircea Munteannal és Kanyaró Györggyel karöltve drukkolt a 70-es és 80-as évek helyi kedvenceiből verbuvált együttesnek. Sólyom Csaba és Varró Sándor kapusok; Márton László, Claudiu Sălăgean, Horațiu Cioloboc, Fodor János, Kanyaró Attila, Hajnal Gyuszi, Cristian Stoica és Aurel Stoica-mezőnyjátékosok.
Külön dicséret illeti a 73. évében járó Sólyom Csabát, aki a marosvásárhelyi sajtó elleni találkozó első félidejében védte az ASA kapuját úgy, hogy a háló érintetlen maradt.

harmonia kupa 4

A jelenlévő szurkolók, ha csak ideig-óráig is, újra láthatták Hajnal Gyuszi biztos labdakezelését, Kanyaró Attila precíz indításait, Fodor János kemény belépéseit, Claudiu Sălăgean, Márton László biztos szereléseit, Horațiu Cioloboc robbanékony felfutásait, Varró Sándor és Bíró II. Levente (Laska) parádés védéseit.
Utóbbi, Claudiu Maior alpolgármesterrel és Csegzi Sándorral, a polgármester személyi tanácsadójával közösen, de felváltva védték a Polgármesteri Hivatal kapuját.

Sólyom Csaba:
– Örvendek, hogy nem kaptam gólt, de szerencsém is volt, hiszen a hátvédsorunk tengelyében ott volt Cl. Sălăgean, Márton Laci meg Fodor János, akik kellő határozottsággal tisztázták a veszélyes helyzeteket. A legrégebbi generációból, sajnos csak én, Kanyaró Attila és Hajnal Gyuszi játszott, de fontos az, hogy együtt újra kellemes perceket tölthettünk el.

Horatiu Cioloboc:
,,Szép volt a találkozás az egykori csapattársakkal, jól esett újra együtt játszani is. Éveken keresztül sokat játszottunk együtt, ezért bíztunk abban, hogy röviden, biztosan passzolva tudunk csak érvényesülni egy kispályás mérkőzésen, hiszen az évek is elteltek már, súlytöbblettel is küszködünk, hamarabb is elfáradunk, mint fiatalabb ellenfeleink”

Fazakas Árpád:
,,Sajnos van egy kis térdsérülésem, ezért nem tudtam beállni játszani, de örvendtem, hogy egykori csapattársaim közt lehettem. Nagyon ritkán találkozunk csoportosan, ezért is kellemes minden hasonló találkozás.”

Hajnal Gyuszi:
,,Megérdemlik a barátaim és a volt csapattársaim ezt a találkozást. Ez egy nagyon jó kezdeményezés, ezt folytatni kell és nem szabad figyelmen kívül hagyni soha: a legfontosabb, hogy egymást tiszteljük, akárcsak a futballt.”

Kanyaró Attila:
,,Köszönetet kell mondjak a városháza vezetőinek, akik kitettek magukért és egy jól sikerült futballtornát szerveztek minden szempontból. Nagyon jó érzés, hogy mi, egykori labdarúgók újra együtt lehettünk. Az idő telik, egyesek igazoltan, mások igazolatlanul hiányoztak, de azokkal, akikkel összegyűltünk, tudtunk egy pohár borral koccintani és nagyon jól éreztük magunkat.”

Dr. Zsigmond Barna Pál csíkszeredai főkonzul:
 „Második alkalommal vagyunk itt a Harmónia-kupán, most is örömmel mondtunk igent a meghívásra, mert mi hiszünk a párbeszédben és az együttműködés lehetőségében. Viszont szomorúan állapítottuk meg, hogy épp a kupa előtti napokban magas büntetéseket róttak ki Marosvásárhelyen azért, mert valakik kitették a kétnyelvű utcanévtáblákat. Azért jöttünk el, hogy elmondjuk, mi ezzel nem értünk egyet, más az álláspontunk a harmóniáról és az európai együttműködésről. Ameddig azonban van esélye az együttműködésnek, minden vonalon élni kell vele. Mi hiszünk a harmóniában és a sport kiváló eszköze ennek, mivel a sportnak megvan a kellő hatalma, hogy megváltoztassa a világot”.

Dr. Bakos Levente városi tanácsos:
,,Az élet különböző területeiről gyűltek össze emberek. Időnként politikailag, etnikailag ebben a városban egymásnak feszülünk értelmetlen dolgok miatt, és ez egy jó alkalom volt arra, hogy együtt eltöltsünk néhány felhőtlen órát. Személy szerint nagy megtiszteltetés ért, hogy gyermekkorom labdarúgó hősei ellen játszhattam. Remélem, kellő visszhangja lesz az eseménynek a helyi sajtóban, hiszen látniuk kell Marosvásárhely lakosainak, hogy ilyen események is vannak, ennek is van hírértéke, nem csak akkor, amikor valaki a tanácsülésen mond egy butaságot és azon sokat lehet csámcsogni. Csámcsogjunk most ezen a harmóniában lezajlott Harmónia Kupán is.”

Share Button
Ennyien olvasták: 1101

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.