Központ
2020. február 29. szombat, Elemér

Ionuţ Chirilă az ASA új vezetőedzője

Czimbalmos Ferenc-Attila március 30, 2017 Sport

Miután Adrian Falub nemet mondott, Ionuţ Chirilă rábólintott az ASA ajánlatára, így ő lett az 1. ligás labdarúgó-bajnokságban szereplő alakulat új, idénybeli negyedik edzője Dario Bonetti, Dan Alexa és Ilie Stan után.

Az 51 éves szakember pályafutása során a Bukaresti Electromagnetica, az Unirea Focşani, a Petrozsényi Jiul, az Aradi UTA, a Concordia Chiajna, valamint a Jászvásári CSMS edzője volt, utóbbit 2014 októberéig mindössze hat mérkőzésen irányította.

Két együttessel nem sikerült megmenekülnie a kieséstől, az Aradi UTA-val a 2007–2008-as, a Concordia Chiajnával a 2013–2014-es szezonban, utóbbival azonban mégis bennmaradt az élvonalban a Bukaresti Rapid helyén, amelyet 2014-ben licencproblémái miatt a másodosztályba soroltak.

Chirilănak tizenkét forduló áll a rendelkezésére, hogy a csapattal elkerülje a kiesést, ugyanakkor nagyon nehéz helyzetben veszi át a bajnokságban 9 ponttal sereghajtó ASA irányítását, amely az alsóházi rájátszásban jelenleg 4 pontos távolságra van az élvonalban maradásért rendezendő, pótselejtezőt érő hatodik (Concordia Chiajna), illetve ugyanannyira a biztos bennmaradást jelentő ötödik (Temesvári ACS Poli) helytől.

Az új vezetőedző március 31-én, azaz holnap idegenben mutatkozik be a vásárhelyiek kispadján, amikor az ASA az alsóházi rájátszás 3. fordulójában az FC Botoșani otthonában lép pályára.

Share Button
Ennyien olvasták: 540

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.