Sport

Képzeletbeli jótékonysági labdarúgó-mérkőzés

A koronavírus-járvány világszerte befolyásolta a sporteseményeket, azon belül a labdarúgás világát is, hatása hazánkban is nyilvánvaló. Ennek következtében szünetel a sportélet is, ugyanakkor a hazai szurkolók is igyekeznek felvenni a harcot a közös ellenséggel (ezúttal már nem ellenféllel). Mivel számos sporteseményt töröltek, felfüggesztették vagy épp teljesen lezárták az aktuális idényt, így a sport nélkül maradt csíkszeredai és sepsiszentgyörgyi kosárlabda-, valamint futball-szurkolók gyűjtést szerveznek a koronavírussal küszködő két székelyföldi kórház alkalmazottjai számára.

Bárki, bármennyi jegyet vásárolhat

A Háromszék napilap beszámolója szerint, a jótékony akciót a csíkszeredai Lokálpatrióták, a sepsiszentgyörgyi Székely Légió labdarúgó- és kosárlabda-szurkolói, valamint a Transylvanian Fanatics szervezi, akik közösen veszik fel a harcot a láthatatlan ellenséggel, vagyis a koronavírus-járvánnyal. A felhívás szerint a szurkolótáborok megszervezik az első székelyföldi képzeletbeli karitatív labdarúgó-mérkőzést 2020. április 9-én a Sepsi OSK és az FK Csíkszereda csapatai között, mely összecsapásra a korlátlan számú ülőhelyekkel rendelkező sepsiszentgyörgyi új stadion ad otthont. A rendhagyó találkozóra bárki jegyet válthat, így a szurkolók a támogatói jegyek értékével szolidaritásukat és támogatásukat szeretnék kifejezni a csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház és a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház munkaközösségeinek fáradhatatlan munkájukért, ezért a begyűlt pénzösszeget nekik fogják felajánlani. Egy belépő ára 15 lejbe kerül, egy személy korlátlan számú jegyet vásárolhat április 9-ig.
A cikkben az is olvasható, hogy azok, akik igénylik a jegyeket, azoknak virtuális jegyet is kiállítanak, csak küldjék el a Sepsi OSK szurkolók hivatalos Facebook-oldalára üzenetben vagy a sepsioskszurkolokoldala@gmail.com e-mail-címre az átutalási bizonylatot, ők pedig visszaküldik a belépőt.
A belépőt banki átutalással a következő számlaszámon lehet kiváltani: RO82 RNCB 0124 1153 3497 0001 (Asociatia Sepsi BC Fans, Swift: RNCBROBU).

Székely Légió / fotó: Miska Brigitta

Jótékonysági akciók az élsportolók részéről

Több sportoló is nemes gesztussal élt a járványhelyzetben. A leghíresebb svájci sportoló, Roger Federer és felesége, Mirka egymillió svájci frankot adományoz a koronavírus miatt rossz helyzetbe kerülő svájci családoknak. A mindig önzetlen Cristiano Ronaldo (35) rengeteg pénzt ajánlott fel a betegség elleni küzdelemre, sőt a minap ügynökével három kórházi szárny kialakítására adakozott; José Mourinho az idejét önkéntes munkára fordította, hogy segítsen a kiszolgáltatott idős embereknek, hogy minden szükséges dolog eljusson hozzájuk; Pep Guardiola is egymillió eurót ajánlott jótékony célra, ahogyan a Bayern München játékosai, Robert Lewandowski, Leon Goretzka és Joshua Kimmich is.
Gulácsi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott kapusa ötmillió forintot utalt át a Szent László Kórház Infektológiai és Intenzív Osztály alapítványi számlájára. „Elképesztő hálával tartozunk azoknak az orvosoknak, nővéreknek, ápolóknak, akik a frontvonalban harcolnak értünk” – indokolta tettét az egyik közösségi oldalon. A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Kásás Tamás is hasonló célból rukkolt elő: bár a tulajdonában lévő étterem zárva van, naponta 200 pizzát szállít ki társaival budapesti kórházakba, az ott dolgozók részére. A siófoki élvonalbeli női kézilabdacsapat, a Siófok KC vezetősége is felajánlással állt elő: az üresen álló sportcsarnokot és sportszállót adnák át szükség esetén egészségügyi célokra.

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.