Központ
2020. december 05. szombat, Vilma

Két meccsből egy pont kevés a boldogsághoz

Központ május 4, 2012 Sport

Két meccsből egy pont kevés a boldogsághoz

fcmA 28. forduló keretében, hétfőn a FCM Galaţi-on, a volt román bajnok Oţelul ellen egy kínkeserves döntetlent, de ugyanakkor fontos pontot szerzett. Az Oţelul elleni meccsen Sabău edzőnek nélkülöznie kellett Ilyést, Szilágyit meg Astafeit eltiltás miatt, így főleg a védekezésre, s az esetleges ellentámadásokra alapozott a mérkőzés során.

 

Védekezve, az ellenfél támadásait kibekkelve sikerült 0-0-ra kihúzniuk, fontos pontot szerezve a Galaţi otthonában.

A Vaslui elleni szerdai mérkőzésen, hazai pályán sokkal rámenősebben, határozottabban kezdett együttesünk a bajnokjelölt ellen, de sajnos a gólszerzés a moldvai csapat játékosainak sikerült hamarabb: miután Ilyés ellen szabálytalankodtak a Vaslui-i hátvédek, a következő akcióból már a 11. sikerült gólt szereznie Wesley-nek, aki a kifutó Albut mellett megszerezte a vezetést, amely egyben a bajnoki szezon 600-adik gólja volt. 0-1. Az első félidő vége felé hátvédeink hibásan szabadítottak, ezt Tenwanjera kihasználta és 18 méterről a hálóba talált. 0-2.

A hazaiak támadásba lendültek, Ghionea közeli kapufája után, Nicu jobbról beadott labdáját Apostu 2 méterről a hálóba fejelte. 1-2.

Kevéssel Farkas öngólja után, a tapasztaltabban játszó, többet próbálkozó Vaslui-i játékosok megszerzik a harmadik, három pontot érő, mindent eldöntő gólt, miután a csereként beálló Stanciu beadását, a román bajnokság gólkirálya, Wesley Lopez a hálóba lőtte. 2-3.

Ezzel, a két mérkőzésen szerzett soványka egy ponttal együttesünk a táblázat a 14. helyén foglal helyet.

Bíztató, hogy a mögöttünk álló Nagyszeben, meg a Sportul pontot, azaz pontokat vesztettek hazai pályán, sőt az előttünk álló Brassó is kikapott, igaz, hogy a CFR otthonában.

A hátralévő öt fordulóban még minden lehetséges, viszont együttesünk számára újabb nehéz mérkőzés ígérkezik, vasárnap, május 6.-án Bukarestben, a Rapid otthonában (21:30, DigiSport1).

Utána, az utolsó négy fordulóban, a Petrolul, meg a Ceahlaul ellen itthon, majd a Chiajna meg a Brassó ellen idegenben játszik a FCM.

Elméletileg biztos bent maradást jelentene két győzelem, azaz még 6 pont, habár az utóbbi évek legszorosabb bajnokságát látjuk, azaz: ki tudja?


Share Button
Ennyien olvasták: 462

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.