Központ
2020. december 05. szombat, Vilma

Ki az ismeretlen göriző?

Központ április 17, 2014 Sport

Ki az ismeretlen göriző?

goriba

A képen látható magas, sovány testalkatú illetőt egyre több vásárhelyi látta már, amint sportosan beöltözve, futókorcsolyával vagy görkorcsolyával közlekedik a város utcáin (főleg a Főtéren és környékén), vagy épp az autók közt, de kevesen ismerik.  A minap a Bolyai utca sarkán szólítottam meg az 59 éves Dobrovolschi Jenőt, aki szívesen beszélt a sport iránti szeretetéről:

 

,,Marosvásárhelyen lakom, de csíkszeredai születésű vagyok. A szüleim deportálása után kerültem idővel Marosvásárhelyre. Úgy öt éve kezdtem korcsolyázni és görizni. Hajdanán tornáztam, kosárlabdáztam, majd birkóztam és vízilabdáztam, a sport iránti szeretetemet az apai nagybátyámtól örököltem, aki kitűnő síző volt.  

Reggelenként szeretek kocogni a Somostetőn, 2-3 kört is leszaladok ebben a korban, régebb sokat kerékpároztam. Naponta 4-5 órát korcsolyázom, de korábban, amikor kezdtem elsajátítani a korcsolyázás mozgásgyakorlatát, napi nyolc órát is edztem” – mesélte Dobrovolschi Jenő.

Elmondása szerint az emberek sokat heccelik, csúfolkodnak vele, hogy ebben a korban még korcsolyázik, utána kiabáltak, hogy „a halál keres, te meg korcsolyázol?”

Szakmájáról, megélhetési lehetőségéről érdeklődve, érdekes választ kaptam tőle:

,,Hajdanán voltam szabó, aztán gyári munkás, majd a kőművességet is megtanultam, jelenleg egy örökölt összegből fedezem a szükségleteimet. Egykoron nagyapámnak volt egy konzervgyárja Csíkszeredában, az után örököltem egy nem elhanyagolható összeget. Idővel vettem egy lakást, amit majd eladtam részletre, így 70 éves koromig havonta kapok egy bizonyos összeget, amiből jól megélek.

Sokat kirándulok, évente elmegyek Görögországba vagy Spanyolországba, de voltam már Portugáliában, Cipruson, Venezuelában, Kubában is” – mondta.

Végezetül a családi állapotáról érdeklődve, azt tudtam meg Dobrovolschi Jenőtől, hogy barátnője van, viszont amíg élni fog, a hobbijának, azaz a korcsolyázásnak szeretne hódolni.


Share Button
Ennyien olvasták: 358

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.