Központ
2020. december 01. kedd, Elza

Klein újra megmutatta, jó az öreg a háznál…

Czimbalmos Ferenc-Attila november 21, 2014 Sport
Klein László

Klein László

Klein László remek formának örvend az utóbbi időben. Ezúttal egykori csapata, a Marosvásárhelyi City’us ellen volt együttesének, a Székelyudvarhelyi FK-nak a legjobbja (a négy gólt szerző Bíró Attilával együtt) a teremlabdarúgó 1. liga 10. fordulójában, amikor 7-2 (3-0) arányban legyőzték Kacsó Endre együttesét.

A hálóőr szenzációsan védett, több alkalommal hárította az ellenfél játékosainak (Al Ioaninak, Csoma Alpárnak, Dánielnek) a kapura tartó, erős lövéseit.
Ezzel a vereséggel a marosvásárhelyi alakulat maradt ugyan az első helyen, de melléje felzárkózott a szintén 24 pontot elérő Dévai Autobergamo, s felkapaszkodott a 3. helyre a 22 pontos Székelyudvarhelyi FK.

A mérkőzés után a két játékos teljesítményét is kiemelte Jakab Zoltán, a hazaiak edzője, aki egyben a román teremlabdarúgó válogatott szövetségi kapitánya is:

„Hosszú ideje vártunk arra, hogy itthon legyőzzük Marosvásárhelyt. Tudtuk, hogy nem a legerősebb kerettel jönnek Székelyudvarhelyre, volt sérültjük és eltiltottjuk is, ám ez nem von le semmit az érdemeinkből. A jó kapusteljesítmény mellett ki kell emelnem a Bíró Attila játékát, aki fontos gólokat szerzett, gyakorlatilag eldöntve a rangadót” – összegzett a találkozó után Jakab Zoltán.
Azt, hogy Klein kiváló labdarúgó, mi, vásárhelyiek is tudjuk, hiszen évekig kiválóan védte a City’us kapuját. Viszont ő sem tartozik a hazai teremlabdarúgás újoncai közé, hiszen már 39. életévévét tapossa, ennek dacára a mai napig is mintaszerűen készül az edzéseken.

A minap a több mint 150-szeres válogatott kapus, aki nemrég került vissza a román teremlabdarúgó válogatottba, emellett a Székelyföld együttesének is a portása a következőket mondta el a Központnak a Marosvásárhelyen eltöltött időszakról:

– Gyakran gondolok vissza arra a négy évre, amelyet a City’us-nál töltöttem el, hiszen mindenikben bajnokok lettünk. Bevallom, keserű szájízzel is távoztam az együttestől, hiszen a vezetőedzővel nézeteltérésem volt az anyagiak miatt, de sok szép emlékem van abból az időszakból. Fél évig abbahagytam az aktív sportolást, de fél év után csak Marosvásárhelyre tértem vissza – mondta el a kiváló hálóőr, aki büszkén beszélt a családjáról is:
–A tavaly Jakab Zoltán edző felkérését fogadtam el, így visszatértem Székelyudvarhelyre. Örvendek, hogy újra Udvarhelyen teremfocizhatok, mivel nem akartam távol kerülni a családomtól, amely mindig is támogatott a sportpályafutásom során. Amúgy nagy öröm számunkra, hogy a nyáron megszületett Tamás fiúnk, a kislányunk után, így boldogok vagyunk. Édesapám is nagyon büszke, hogy van, ki tovább vigye a Klein nevet…
Végezetül a Székelyudvarhelyi FK célkitűzéséről így vélekedett Klein László:
– Idén legalább a bajnoki döntőig kell eljutnunk, és ha lehetőségünk van rá, akkor meg szeretnénk nyerni a Románia-kupát!

Share Button
Ennyien olvasták: 718

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.