Központ
2020. november 24. kedd, Emma

Kupát nyert a MÚRE-csapata

Központ május 4, 2012 Sport

Kupát nyert a MÚRE-csapata

MURE

Az idén első alkalommal szerveztek több napot tartó Szent György napokat Marosszentgyörgyön, Maros megye legnagyobb községében. Ez főként annak köszönhető, hogy Jászberény, a község magyarországi testvértelepülése anyagilag is támogatta a rendezvényt.  

 

A Szent György napok keretén belül, többek közt sportrendezvényekre is sor került. A labdarúgó mérkőzéseket az Apollo Wellness Club sportkomplexumának műfüves pályáján játszották.

A négyes tornán, a házigazda marosszentgyörgyi öregfiúk együttese mellett, részt vett a Marosszentgyörgy fiatal labdarúgóiból verbuválódott válogatott, a nagyernyei Polgármesteri Hivatal előjáróinak csapata és nem utolsó sorban, a MÚRE (Magyar Újságírók Romániai Egyesülete) együttese is.

A marosvásárhelyi újságírók alkotta csapat tagjai ezúttal is bebizonyították, hogy nem csak tollforgatásra képesek, futballozni is tudnak. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a tornán elért második helyezés, amit a szervezők által megbízott Muresan Stefan és Szánthó Árpád, egykori marosszentgyörgyi focisták kupával és oklevelekkel díjaztak.

Az első mérkőzésen Marosszentgyörgy válogatottja simán legyőzte a nagyernyei politikusokból és öregfiúkból álló csapatát, majd a MÚRE 2-1 arányban bizonyult jobbnak a helyi öregfiúknál. A második mérkőzésen az újságírók szoros mérkőzésen szenvedtek 3-1-es vereséget Marosszentgyörgy válogatottjától (akik tornagyőztesek lettek), de ez is elégséges volt a II. hely megszerzéséhez.

A MÚRE mindhárom gólját az együttes egyetlen ,,idegenlégiósa”, az egykori nagyernyei Staruinta, valamint a nyárádszeredai Nirajul hajdani csatára, Czimbalmos Csaba szerezte.

Share Button
Ennyien olvasták: 487

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.