fcm_bolt
Sport

Látogatóban a FCM mintaboltjában

Látogatóban a FCM mintaboltjában

fcm_boltTalán nem túlzás azt állítani, hogy a reklámok egyidősek a kereskedelemmel. A reklámtárgy nem luxus, hanem az üzleti élet része, azaz olyan tömegesen előállított használati és dísztárgyak, melyek tömegesen az adott cég arculatára lettek megformázva.  A minap a FCM Köztársaság téren lévő mintaboltjába látogattam, ahol Simó Zsolt eladó készségesen mutatta be a klub reklámtermékeit.Trikók, simlis sapkák, zászlók, kitűzők mellett találhatóak kötött sálak, ernyők, lábszárvédők, melyek narancssárga, vagy kék, azaz a klub színeiben pompáznak. Mindegyiken rajta a csapat jelvénye is. Kérésünkre Zsolt röviden bemutatta a kiállított termékeket.

– Mint köztudott, a FCM hivatalos üzlete másfél éve működik, azaz 2011 júniusában nyílt meg, pontosabban amióta A-osztályos együttesünk lett. Itt megvásárolhatók a belépők is a csapat mérkőzéseire. A szurkolók vásárolhatnak saját használatra trikót, kötött sálat, lábszárvédőt, simlis sapkát, vagy autóba, akár otthonba való dísztárgyakat, azaz zászlót, jelvényt, kitűzőt, bögrét, naptárt is.

– Milyen áraik vannak, s melyik a legkeresettebb áru a boltban?

– A legkeresettebb termékünk a trikó, amely eredeti, azaz Joma változatban 115 lej, olcsóbb, vagyis nem eredeti kiszerelésben 50 lej, utcai viselésre 30 lejért is kapható. A simlis sapkák 9 lejért, a nyári kötött sálak ,,Hai FCM” felirattal 33 lejért, a nagyobb címerek 17, a kisebbek 12 lejért kaphatók. Emellett vannak még FCM-sapkák 41 és 12 lejért is, autóba való kiszászlók 7 lejért, a játékosokról fényképek 2 lejért, továbbá golyóstollak 3 lejért.  

– Kik azok a játékosok, akiknek a legkeresettebbek a trikói, és milyen körből kerülnek ki a vásárlók?

– Meg kell jegyeznem, hogy az eladott termékek számát befolyásolja a csapat jó, akár kevésbé sikeres szereplése, egy-két győzelem is, hiszen akkor keresettebbek a termékek. Sőt, egy ismertebb nevű, jobb teljesítményt nyújtó, akár gólt szerző játékos trikójára nagyobb a kereslet a többinél. A trikókat leginkább a csapat szurkolói, a fiatalabb korosztály képviselői, gyerekek és nem utolsó sorban a külföldre kitelepedett szurkolók vásárolják inkább, sokan a saját nevüket nyomtatják rá.

– Kik azok a játékosok, akik gyakrabban járnak be a klub hivatalos üzletébe?

– Mivel Victoras Astafei és Szilágyi Lóri vásárhelyi illetőségű játékosok, így ők baráti körükkel gyakrabban jönnek be az üzletbe. Mindkettő szív-lélek ember, mindamellett, hogy odaadó, jó focisták, ezért a nevükkel, fényképükkel ellátott reklámtermékek is keresettek. A csapat külföldi, vagy más városból idekerült játékosai is gyakran járnak ide, ahonnan a barátoknak, ismerősöknek vásárolnak FCM-termékeket.

– A klub szokott rendezni közönségtalálkozókat?

– Igen. Az ilyen találkozók alkalmával a játékosok, edzők dedikálnak a termékekre, fényképekre, melyek megszervezésével a klub vezetése szilárdabbá alakítja a szurkolók és játékosok közti viszonyt, ami létfontosságú egy csapat életében.


Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.