Központ
2018. július 22. vasárnap, Magdolna

Lesz-e vásárhelyi bajnokcsapat?

Czimbalmos Ferenc-Attila május 28, 2015 Sport

Néhány napja a marosvásárhelyi sportrajongók még abban bíztak, hogy a Maros KK kosarasai, a City’us teremlabdarúgó-csapata és az ASA is román bajnok lehet. A kosarasok kénytelenek voltak megelégedni a játékosok nyakába akasztott ezüstérmekkel, a teremlabdarúgók bajnoki címének sorsa is pénteken dől majd el.

kupa
Miután kedden a City’us 8-6 arányban győzött Székelyudvarhelyen, a soron következő második találkozón a vásárhelyiek diadalmaskodtak 8-6 arányban (hosszabbítás után), így a mindent eldöntő harmadik mérkőzésre pénteken délután kerül sor, szintén Székelyudvarhelyen.
Az ASA labdarúgói még bíznak a szerencsében, az idegenbeli, Astra elleni csúfos vereség után, ma este mindenképpen le kellene győzzék a Galaci Oțelult a Sziget utcában, ugyanakkor a Iași-i CSMS-nek is diadalmaskodnia kell otthon a Botoșani ellen 2-0 arányban győzedelmeskedő Steauaval szemben.

A Maros KK ezüstérmes lett

Miután két idegenbeli vereségben volt része a CSU Asesoft Ploiești otthonában, a vásárhelyieknek mindenképpen nyerniük kellett volna a döntő harmadik összecsapásán, hogy sor kerüljön a negyedik találkozóra, s esélye maradjon a mindent eldöntő utolsó mérkőzésen.
A várt fordulat elmaradt, a Dzsungelben a helyiek tízpontos vereséget szenvedtek, így az Asesoft megszerezte a tizenegyedik bajnoki címét.
A mérkőzés lejártával a hazai szurkolók a „Szép volt, fiúk” skandálással köszönték meg kedvenceik idei teljesítményét, és sportszerűen megtapsolták a győztes vendég együttes játékosait, akik eközben a pályán elkezdték a pezsgőzést.
Ezzel a teljesítménnyel a Maros KK ebben az idényben a Románia-kupában elért második helye mellett a bajnokságban is ezüstérmet szerzett.Férfi kosárlabda, Nemzeti Liga, döntő, 3. mérkőzés, ligeti Sportcsarnok, 1900 néző:Maros Kosárlabda Klub–CSU Asesoft Ploieşti  76–86 (21–18, 14–19, 22–25, 19–24) Összesítésben 3–0-val az Asesoft Ploieşti nyerte a döntőt.Maros KK: Dykes 24, Barro 24, Adamovics 11 (1×3), Lázár 6, Gajovics 5 (1×3), Peciukas 4, Ivanovics 2Asesoft: Runkauskas 26 (7×3), Burlacu 17 (5×3), Cooper 11, Zigeranovics 9, Flowers 8 (2×3), Szíjártó 7 (1×3), Pelakanos 5 (1×3), Pot 3

A City’us bajnoki címe pénteken dől el

Kedden délután a teremlabdarúgó 1. liga döntőjének második mérkőzésén a City’us Székelyudvarhelyen, a helyi FK otthonában lépett pályára, ahol a hosszabbítás után 8-6 arányban diadalmaskodott, így a bajnoki cím a harmadik, pénteken sorra kerülő találkozón dől el. Említésre méltó, hogy az FK 0-5-ről fordított úgy, így 5-5 lett a rendes időben a végeredmény, majd a hosszabbítások következtek.
Az első mérkőzésen 1–1-es állást követően a hosszabbításban sem esett gól, így büntetőkkel döntötték el a győztes kilétét, akkor az FK 7–6-ra nyert.

A kupagyőzelem elúszott…

A bajnoki cím mellett a vásárhelyi teremlabdarúgó-együttes a Románia-kupát elvesztette ugyan, miután az elmúlt keddi döntőben három góllal nyert a Dévai Autobergamo, mely első alkalommal nyerte meg a versenysorozatot. Hét esztendő kupasikerei után, idén nem a Maros-parti együttes emelhette magasba a trófeát.
Labdarúgó Románia-kupa, döntő: Dévai Autobergamo–Marosvásárhelyi City’us 5–2 (2–0)Gól: Macingo (14.), Obadă (16.), Fl. Matei (24., 33.), Lupu (32.), illetve Gherman (30., büntetőből), Csoma (37.)

Share Button
Ennyien olvasták: 420

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.