Központ
2020. augusztus 12. szerda, Klára

Leszerepelt a csapat a pandúrok elleni mérkőzésen

Czimbalmos Ferenc-Attila március 10, 2016 Sport

ASA – Zsilvásárhelyi Pandurii 0-2 (0-0)

asa pandurii

Tizenhárom sárga és négy piros lapot osztott ki Colțescu játékvezető az ASA –Zsilvásárhelyi Pandurii találkozón, amelyre a labdarúgó 1. liga felsőházi rájátszásának 1. fordulójában a Sziget utcában került sor.  

A durva szabálytalanságok a 16. percben kezdődtek, amikor a vendégek hátvédje, Vasco fülön könyökölte az ASA csatárát, Țucudeant, akinek orvosi ellátásra volt szüksége. Colțescu csak sárga lappal figyelmeztette Vascót, a hazaiak pedig kiállítást követeltek.

Az esetet a sértett nehezen viselte, így két perc alatt kétszer is törleszteni próbált, ezért a kiállítás sorsára jutott.

Ezután reklamálások és lökdösődések következtek, majd folytatódtak a szabálytalanságok, a játékvezető több sárga és piros lapot osztott ki a találkozó hátralévő részében: Pârvulescu (29.), Stăncioiu (32.), Mutu (33.), Gonzalez (34.), G. Matei (37.), Costa (59.), Buș (67.), Gorobsov (84.), illetve Vasco (16.), Săpunaru (34.) és Ropotan (81.) is „besárgult”,  M. Constantin (65.), Voiculeț (82.) és R. Costa (84.) a piros lapot is „kiérdemelték”.

A Pandurii mezőnyfölényét kihasználva két gólt szerzett Vasziljevics (49.) és Hora (73. – büntetőből) révén, így megnyerték az utóbbi évek legdurvább vásárhelyi összecsapását.

Colțescu játékvezető is részben vétkes, ugyanis erélyesebben kellett volna fellépnie a Pandurii játékosai ellen, akik néhány alkalommal szimuláltak, viszont jogosan torolta meg a durva szabálytalankodásokat.

Ugyanakkor hiányzott az ASA-tól az edzői tekintély.

A helyi illetőségű George Ciorceri nevét emlegették az összecsapás után, aki átveheti a csapat irányjtását. Egy biztos: nem lesz könnyű dolga, hiszen nehezen kezelhető játékosokat kell majd kordában tartania, a 2. fordulóban pedig nem léphetnek pályára kiállított labdarúgók.

Vereségével az ASA tízpontos hátrányba került az éllovas Astrával szemben, a győztes Pandurii két pontra van az első helytől, és esélyes a bajnokság megnyerésére. A következő fordulóban az ASA ugyancsak hétfőn játszik, ezúttal a Bukaresti Dinamót fogadja.

Share Button
Ennyien olvasták: 536

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.