Központ
2020. október 31. szombat, Farkas

Magyarországi és svájci tornákra készül az Aquasport

Központ július 25, 2012 Sport

Magyarországi és svájci tornákra készül az Aquasport

Aquasport

Sikeres szezont zárt a marosvásárhelyi Aquasport vízilabda együttese.  Gagyi Csaba, a klub edzője igen elégedett az eredményekkel, amelyek közül kiemelkedik a magyar Gyemek I. Vidéki bajnokságban szerzett ezüstérem, a Budapest bajnokságában elért 5. hely, illetve a román ifjúsági bajnokságban szerzett ezüstérem.

A három éve alakult együttes játékosai az utóbbi hónapokban heti 13-14 edzést is tartottak, sőt még vasárnaponként is gyakoroltak, hogy felvehessék a harcot a mintegy 10 éves múlttal rendelkező nagyváradi Crişul, vagy bukaresti Dinamo ifjúsági játékosai ellen. Gagyi Csaba szerint azzal, hogy a rendszerváltás óta első vásárhelyi csapatként bejutottak az országos bajnoki döntőbe, sporttörténelmet írtak.

Az együttes kapusgondjai is megoldódtak, hiszen Demény Edmond mellett Pálffy Előd is tehetséges kapusként bizonyított, sőt Cămpean Adrian meg Szabó Roland is biztos tagjai az ifjúsági válogatottnak. Utóbbi kettőről a nagyváradi Crişul, a budapesti Spartacus, majd a németországi SV Cannstadt egykori kiváló vízilabdázója azt mondta, hogy ők az utolsó 15-20 év legtehetségesebb román ifjúsági válogatott játékosai, akik kiváló karrier előtt állnak.  

A sikeres hazai szakember azt is elmondta, hogy augusztus 3-5-e között rangos magyarországi nemzetközi vízilabda tornán vesznek majd részt, ahol játszani fognak többek közt az Újpest, valamint Kanada és Ausztrália hasonló korú válogatottjával, egy dél-afrikai csapattal, majd augusztus közepén Luganóban (Svájc) is érdekeltek egy hasonló rangú nemzetközi összecsapáson.

Jövőbeni tervként Gagyi elmondta, hogy a soron következő bajnoki idényben az ifjúsági I. korcsoporttal a román bajnoki címre törnek, míg az ifjúsági II. csapattal is dobogósak szeretnének lenni, emellett jó eredményekre számítanak a magyar Gyermek I. Vidéki bajnokságban, meg a Budapest bajnokságban is.

Azzal kapcsolatosan, hogy két és félévnyi kihagyás után fog-e még foglalkozni versenyszerűen a fajtiszta rottweiler tenyésztésével, amelyekkel kiállításokra és versenyekre járt, a mintegy mázsás, kisportolt testalkatú, kemény fizikumú, de annál barátságosabb vízilabdaedző a következőket mondta:

– Jelenleg is van egy szukám, meg egy kölyköm, amelyekkel Boti fiam naphosszat eljátszik, de újra akarom kezdeni a fajtiszta egyedek tenyésztését. Egy ideig – a családom mellett – csak vízilabdával foglalkoztam, már nagyon hiányzik számomra, hogy egy hétvégén kiállításra is elmenjek kutyáimmal. Rövidesen még két kölyköt vásárolok a világ legjobb tenyésztési vonalából, amelyeket felnevelek, s persze időközben versenyekre, kiállításokra járunk majd velük.

Share Button
Ennyien olvasták: 543

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.