Központ
2020. december 03. csütörtök, Ferenc, Olívia

Magyarországon és Cipruson is játszott a Mureşul szélsője

Központ május 16, 2013 Sport

andiMagyarországon és Cipruson is játszott a Mureşul szélsője

Bodor Andreát, a helyi A-osztályos Mureşul egyik  hazai mérkőzése után, egy roppant szerény, megfontolt, céltudatos lánynak ismertük meg, aki családja és a hobbija, a kézilabda között tölti a hétköznapjait. 14 évesen került el Székelyudvarhelyről Magyarországra, ahol folytatta a tanulmányait meg a kézilabdát, aztán évekig Cipruson szerepelt sikeresen. Fiatalon akarta abbahagyni, amikor mentőövként szerződést ajánlottak neki Marosvásárhelyről. Egy éve a Mureşul egyik leghasznosabb, leggólerősebb játékosa. Andi készségesen válaszolt a Központ kérdéseire:

– Mikor, kinek köszönhetően kezdtél el kézilabdázni?

– Székelyudvarhelyen kezdtem el sportolni édesanyámnak, Bodor (Imre) Rozáliának köszönhetően. Ő vitt el az első edzésekre a helyi ISK együtteséhez. Egyébként anyukám is évekig kézilabdázott Székelyudvarhelyen, aztán a helyi öreglányok csapatában is játszott Ilyés Miklós Magdáékkal, Laczkovics Máriáékkal, stb. Mai napig is el-eljárnak játszani.


– Meddig kézilabdáztál szülővárosodban?

–14 éves koromig voltam Székelyudvarhelyen, majd az ifjúsági korosztályból való búcsúzásomat követően Magyarországon folytattam a tanulmányaimat, ezzel párhuzamosan a pályafutásom is.  Először az 1. ligás Vác, majd a 2. ligás Szeged, végül a Tököl együttesét erősítettem.


– Hogyan kerültél ki Ciprusba?

– Egy ismerősöm lányának köszönhetően kerültem oda. Jó ideig emésztett a gondolat, hogy rosszul választottam. Akkor nem sokat tudtam a csapatról, a ciprusi kézilabdáról, de valami mégis vonzott. Végül úgy döntöttem, hogy elfogadom az ajánlatot.


– Milyen együtteseknél játszottál?

–  Az első két idényt az Aradippou gárdájánál töltöttem, itt két év alatt kétszer lettünk harmadikok. Itt félprofiként voltam tekintve, délelőttönként dolgoztam is. Közben a Spe Strovolos csapat elnöke keresett meg, hogy szeretnék-e ott játszani. Mivel még akkor nem töltöttem be a 25. életévem, borsos árat kellett fizetnie a volt csapatomnak, így végül 2010 nyarán sikerült átigazolnom. A Spe Strovolos 1986-ban alakult, épp amikor születtem. Velük kétszeres országos bajnok lettem.

Cipruson nem túl híres ez a sportág, inkább a nagypályás labdarúgásra fektetnek hangsúlyt. De évről évre nő az idegenlégiósok száma. Egyelőre nem áldoznak itt a kézilabdára, későn kezdik a nevelést, nincs megfelelő szakmai képzés. Nagyrészt román nemzetiségű játékosok alkotják a csapatokat, de vannak lengyelek, ukránok, szerbek, bolgárok és görögök is.


– Onnan merre tartott a sportpályafutásod?

– Hazamentem Székelyudvarhelyre, ugyanis abba akartam hagyni a sportolást, úgy éreztem, hogy a vége következik. Otthon, a Hargita Megyei Kézilabda Bajnokságban szerepeltem négy hónapig.


– Hogyan kerültél épp Marosvásárhelyre az A-osztályos Mureşul csapatához?

– A tavaly nyáron Szovátán szerepeltünk a székelyudvarhelyikkel egy kézilabda tornán, ahol Bukaresti László, a Mureşul edzője felfigyelt rám, neki és a vezetőségnek köszönhetően kerültem ide.

 

– Marosvásárhelyen jól megy neked a játék, fontos gólokat szerzel, látom, hogy szeretnek a vezetők, a csapattársak, a közönség. Meddig köt a szerződésed a Mureşulhoz?

– Ez így van, kölcsönös a szimpátia köztem, a vezetőség és a csapattársak között. Azt is érzem, hogy a szurkolók is szeretik a játékom. Köszönöm nekik.

A szerződésemről nem ildomos beszélnem. Egyelőre itt vagyok, szeretem, jól érzem magam, de nem tudom, hogy meddig. Szép lassan a családalapításra is kell majd gondolnom…

 

– Ha továbbra is számítanak a játékodra, vagy bejutnátok a Nemzeti Ligába, maradnál a csapatnál?

– Ez majd elválik, még nem tudom, hogy mit mondjak. Ha bejutna a Mureşul az élvonalba, oda szükség lesz még néhány jobb képességű játékosra, hogy helyt is álljunk a Nemzeti Ligában. Én úgy gondolom, hogy nem vagyunk mi még tökéletesen megérve a Nemzeti Ligára, ott a körülmények is másabbak. Egy biztos, nagyon szeretném, szeretnénk, ha feljutnánk, ez a vezetőség célja is. Ezért harcolunk minden mérkőzésen!


Share Button
Ennyien olvasták: 378

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.