Központ
2020. szeptember 19. szombat, Vilhelmina

Májeri Zoltán a svájci Észak Vaud tartomány jeles személyiségei között!

Czimbalmos Ferenc-Attila december 25, 2014 Sport

A marosvásárhelyi születésű, jelenleg Svájcban sikeres kézilabaedzőként tevékenykedő Májeri Zoltán is felkerült a helyi „Észak Vaud tartomány” című napilap szerkesztői által összeállított kilences listára, amelyre az olvasók szavazatai alapján a svájci Vaud kantonban lévő Yverdon-les-Bains városának (a Genfi-tó partján lévő város) 2014-es személyiségei kerültek.

Mu00E1jeri Zoltu00E1n, US Yverdon

 

Májeri mellett a svájci politikai, kulturális és gazdaság élet kimagasló személyiségei vannak jelen, akik jeleset alkottak a 2014-es év folyamán. A fent említett lap újságírója Észak Vaud tartomány „mágusának” nevezte Májerit, aki fantasztikus eredményeket ért el a klub csapataival (a női együttessel az 1. ligába jutott, ahol az első helyen van jelenleg 10 győzelemmel és egy vereséggel, a férfi együttessel az élvonalban – amelynek keretében csak fiatalok vannak –, kettő pontra vannak az első helytől, a juniorokkal pedig jelenleg a 3. helyen állnak.) Megjegyzendő, hogy Májeri a klub menedzseri feladatait is ellátja.

 

Idézet az „Észak Vaud tartomány” című lapból: ,,Májeri Zoltán 2011-ben érkezett az US Yverdonhoz, azóta  a sikerek embere lett. A szerény, hűséges és beavatkozó Májeri hamar az első ligába juttatta a felnőtt csapatot. Ő indítványozta és évente megszervezte a hagyományossá vált nemzetközi, nagy érdeklődésű Lovats kupát is, amelynek az idén Algéria válogatottja volt a házigazdája. 2014-ben a női együttest is feljuttatta az 1. ligába, amely a bajnokság egyik legjobb csapata lett”.

US Yverdon-2 (1)

Mint ismeretes, a 42 éves Májeri Zoltán a Marosvásárhelyi  ISK-nál kezdett el kézilabdázni, majd később a tunéziai Club Africane, a Rába ETO Győr, a macedón VV Tikes Kavarci, az izlandi Fram Reykjavik, a kuwaiti Szulibihat, az ukrán ZTR Zaporozse, a német VfL Potsdam, majd a svájci Grasshopers Amiticia Zürich, aztán a dán Aarhus M/THY Handbold MT együtteseinél profi játékosként is megfordult, utóbbi csapatnál hagyta abba az aktív sportpályafutást is.

Időközben a tunéziai válogatott első számú biztos hálóőre lett, de volt macedón kupagyőztes, majd Ukrajnában bajnok, kupagyőztes és Szuperkupa-győztes is, Izlandon Ligakupa-győztes, Szuperkupa-győztes lett. Mindkét országban a statisztikák szerint a legjobb hálóőr címet is átvehette, az izlandi bajnokság álomcsapatába is jelölték, sőt ő lett a szigetországi pontvadászat legértékesebb játékosa is! A kuwaiti Szublibihattal megnyerte az Ázsiai Bajnokok Ligáját, beválasztottak a BL All-Star együttesébe, míg a tunéziai Club Africanéval országos bajnok és kupagyőztes volt.

Amióta a marosvásárhelyi sikeredző Svájcban tevékenykedik, több (német, olasz, svájci, stb.) élcsapattól kapott bámulatos ajánlatot, de ő egyelőre próbálja a csapatai által szerzett sikereivel elkápráztatni a svájci közönséget, a csapat szurkolóit és nem utolsó sorban a szakmabelieket is.

Májerire december 31-ig lehet szavazni úgy, hogy egy e-mailt kell küldeni a resultats@laregion.ch címre, amely tartalmazza a szavazó nevét, vezetéknevét, lakcímét a következőképpen:

NOM:    VEZETEKNÉV

PRENOM:    KERESZTNÉV

ADRESSE: Str.  , Nr.  ,Ap.  , TG-MURES,   ROMANIA

J’elis   au  titre  de  personalite  nord-vaudoise  de l’annee  2014: ZOLTAN  MAJERI

Bővebb információkat a hhtp://laregion.ch honlapon lehet találni.

Májeri futószalagon neveli ki a fiatalokat Svájcban

2014. április közepén Prágában nagyszabású nemzetközi junior kézilabdatornán vett részt az US Yverdon együttese is, ahol Európa 40 legjobb hasonló korosztályú csapata vett részt.

Mu00E1jeri Zoltu00E1n US Yverdon-2

A Májeri Zoltán által edzett juniorcsapat a 3. helyen végzett, maga mögé utasítva sok kiváló francia meg német együttest (többek közt a világhírű Veszprémet is).

Az elődöntőbe veretlenül kerültek be, ott összekerültek egy svéd csapattal, de a mérkőzést egy dán bíró vezette, aki pimaszul csalt a skandináv együttesnek. Emellett a svédek annyira durván játsztak, hogy három svájci játékos súlyosan megsérült, akiket bokatöréssel, csuklótöréssel és ficammal korházba szállítottak.

Miután már nem volt cserejátékosa, nem kis meglepetésben volt része Májerinek, amikor a teremben lévő, mintegy 2000 skandináv szurkoló skandálni kezdte a nevét. A szurkolók szégyellték magukat a dán játékvezető csalásaiért, de egy adott pillanatban Májeri megállította a mérkőzést, majd a legnagyobb nyugalommal sok sikert kívánt a svédeknek, akik szégyenükben elnézést kértek.

Mint ismeretes, a Marosvásárhelyről származó, egykori kiváló kézilabdázó, majd edző Dániában védett utoljára nagy sikerrel, ahol Dánia minden idők legjobb kézilabda kapusát kellett helyettesítenie egy ideig, mivel csuklótörést szenvedett, és akiről még aktív pályafutása alatt utcát neveztek el szülőhazájában.

A prágai incidensek után az US Yverdon tehetséges fiatal kézilabdázóit mesés összegekkel csábították el neves skandináv kézilabdacsapatok is, így Májeri Zoltán egyáltalán nem nagy örömére, kezdhette elölről a juniornevelést a Vaut kanton meseszép városában.

Share Button
Ennyien olvasták: 798

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.