Központ
2018. szeptember 23. vasárnap, Tekla, Líviusz

Maradnak a vásárhelyiek a 2. helyen?

Czimbalmos Ferenc-Attila április 1, 2015 Sport

asa

A helyi és központi sajtóban megjelent hírek szerint bűnügyi eljárást indított az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere, valamint az önkormányzat gazdasági igazgatója, jogásza, jegyzője és a helyi tanács 19 tagja ellen a Marosvásárhelyi ASA futballklub közpénzből való támogatása ügyében.

A vád szerint Dorin Florea 2013. július 18-án törvénytelenül utalt át négymillió lejt a helyi költségvetésből a marosvásárhelyi FCM labdarúgóklubnak, mivel ennek adóhátralékai voltak.

A hazai törvények értelmében nem folyósítható közpénz olyan jogi személyeknek, amelyek köztartozással rendelkeznek, márpedig a futballklub korábban jelentős tartozást halmozott fel az állam felé.

Az 1. ligás bajnokságban jelenleg a második helyen álló marosvásárhelyi ASA támogatására a klub és a polgármesteri hivatal társulási szerződése nyújtott lehetőséget.

Ha az ASA a bajnokság végén a tabella második helyén marad, a televíziós közvetítésekből 3,5 millió eurót kap a 2015-2016-os idényre, ami bizonyos időszakra megoldaná anyagi gondjait.

A marosvásárhelyi alakulat holnap, április 3-án, pénteken 18 órai kezdettel a Iași-i CSMS együttesét látja vendégül a Sziget utcában, a hazai labdarúgó 1. liga 24. fordulójának nyitómérkőzésén.

Share Button
Ennyien olvasták: 520

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.