Központ
2020. november 23. hétfő, Kelemen, Klementina

Mátyus Ervin Maros megye legjobb sportolója

Központ december 26, 2011 Sport

Zsinórban harmadszor

Matyus_ErvinMátyus Ervin Maros megye legjobb sportolója

Marosvásárhely ötszörös kempo világbaj­noka, a 2009-es és 2010-es év legjobb Maros megyei sportolója, az idén, Szentpéterváron megrendezett kempo világbajnokságon megszerzett két arany- és egy ezüstérmével harmadszor is kiérdemelte Maros megye legjobb sportolója titulust. Eddig ő az egyetlen sportoló megyénkben, aki egymás után háromszor nyerte el ezt az elismerést. A Központnak készségesen válaszolt néhány kérdésre.

– Gratulálok a kiváló eredményednek, gondoltad, hogy az idén triplázni fogsz?

– Őszintén bevallom, hogy nem hittem volna, habár titokban réméltem, hogy a pódium közelébe kerülök. Annál fontosabb és értékesebb számomra ez az elismerés, mivel eddig egyetlen Maros megyei sportoló vagyok, aki az első helyen végzett. Nem utolsó sorban, azért nem hittem, hogy az első három sportoló közt leszek, mivel a szentpétervári világbajnokság után, egy edzésen megsérült a térdem, ami miatt huzamosabb ideig sok versenyből kimaradtam.

– Mivel Marosvásárhelyen (illetve a megyében) olimpiai szakágakban felnőtt világbajnoki cím hosszú idő óta nem született (a megyei sportigazgatóság kritériumrendszere alapján ennek lenne elsőbbsége a nem olimpiai ágakkal szemben), ezért is volt nagyobb esélyed, mint más sportot űző honfitársadnak, nem?

–Valóban, de épp ezért is, mivel nem olimpiai sportág, csak 50%-os pontozással voltam értékelve, de így is fölényesen nyertem.

– Ez a harmadik egymás után következő év, amikor világbajnoki címet szerzel, a 2009-es bukaresti arany, a 2010-es törökországi két arany és egy bronz után. Hogyan értékeled az eddigi sporttevékenységed?

– Valóban a sikerek mellém szegődtek az utóbbi években, amire büszke vagyok, sőt szerencse is társult hozzám, hogy ötödik világbajnoki aranyérmem szereztem meg az ezüst meg a bronz mellett. Rendkívül sok munka van az eredményeim mögött. De nekem a sport csak hobbi.

Az edzésekre délután, a munkaidőm után kerül sor, de hétvégeken is edzéseket tartok. Úgy a munkahelyem (egy helyi ismert őrző-védő cég) vezetői, mint a családom, szponzorok és barátaim részéről megkapom a kellő támogatást és segítséget, amire nagy szükségem van a felkészülésben, a sikerek elérésében.

– Milyen fontosabb nemzetközi versenyeken szeretnél részt venni 2012-ben?

– A wushu EB-n, meg a kempo vb-n szeretnék részt venni, persze előtte újabb országos bajnoki címeket is szeretnék begyűjteni. A román kempo-válogatottban szerencsére bebetonozódott a helyem, viszont a wushu terén még van egy kis bizonyítani valóm országos szinten, ahol nyernem kell.

– Ha minden kötél szakad, akarom mondani, hasonló sikeres jövő évben lesz részed, akkor majd újra gratulálhatunk a negyedik, Maros megye legjobb sportolója elismerésért?

– Azért annyira még ne ugorjunk előre az időben, lépésenként szeretnék bizonyítani a soron következő hazai és nemzetközi versenyeken, majd az eredményesség alapján értékelhetnek engem. De addig még, hosszú és nehéz az út!


A megye tíz legjobb sportolója:

1. Mátyus Ervin (Mureşul)     – keleti harcművészetek

2. Cosmin Cuciurean (Mureşul)     – evezés

3. Traian Rus (Mureşul)     – keleti harcművészetek

4. Székely Adina (Mureşul)     – evezés

5. Doina Baciu (Romgaz-Elektromaros)     – teke

6. Fodor László (Sakura)     – karate

7. Mădălina Florea (ISK Segesvár)     – atlétika

8. Piringer Beáta (Mureşul)     – kerékpározás

9. Gyurka Zsuzsanna (Robike)     – kerékpározás

10. Oltean Daniela (Mureşul)     – gyorskorcsolyázás


Share Button
Ennyien olvasták: 611

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.