Központ
2018. szeptember 24. hétfő, Gellért, Mercédesz

Meghalt a világ egyik legtapasztaltabb női hegymászója

Központ december 22, 2015 Sport

Már nem tudák megmenteni a 43 éves Tanigucsi Kei életét, aki hétfőn tűnt el Hokkaidó szigetén. Négy férfival együtt mászta meg hétfőn a Daiszecuzan egyik vulkanikus csúcsát, az 1984 méteres Kuro-hegyet, és akkor veszett nyoma, amikor pihenés előtt leoldotta magáról az őt társaihoz rögzítő kötelet.

tanigucsi

Keresésére induló társai megcsúszás nyomait fedezték fel, és egy ködbe burkolózó lejtőn találtak egy pár kesztyűt, amely valószínűleg az övé volt.

A haldokló Tanigucsit egy nap múlva, kedden délelőtt találták meg a mentők, és kórházba szállították, de ott már csak a halálát tudták megállapítani.

Tanigucsi Kei az első nő, aki elnyerte 2009-ben az Arany Jégcsákány-díjat (Piolet d’Or), az extrém hegyi sportokban felmutatott rendkívüli teljesítményekért járó egyik legrangosabb elismerést. A világ legmagasabb hegyét, a Mount Everestet 2007-ben mászta meg.

A japán hegymászószövetség szerint Tanigucsi a világ egyik legrutinosabb női alpinistája volt. A hokkaidói hegyekben télen néha szélsőségesen zord, az alpesi hegyekben előfordulóhoz hasonló klíma uralkodik.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 288

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.