Központ
2020. november 26. csütörtök, Virág

Megoldódott a kapusprobléma a City’usnál

Központ március 20, 2014 Sport

Megoldódott a kapusprobléma a City’usnál

city

A 27 éves Juverdeanu Mariant, a CIP Déva, a Concordia Chiajna és a Bukaresti Smart volt kapusát igazolta le a Marosvásárhelyi City’us teremlabdarúgó együttese.  Mint Kacsó Endre, az együttes vezetőedzője lapunknak elmondta, a tehetséges bukaresti futsal játékos másfél évre igazolt Marosvásárhelyre, és reméli, hogy vele egy bizonyos időre megoldódott a kapusprobléma.  

 

A többszörös hazai bajnok és Románia-kupagyőztes teremlabdarúgó-csapatnak több kiváló hálóőre volt az évek során. Gondoljunk csak a brazil Carlaóra, aki kiváló lövéstechnikával is rendelkezett, vagy a székelykeresztúri illetőségű, biztoskezű Klein Lászlóra, aki több mint száz alkalommal szerepelt a román válogatottban is, vagy Pallai Gáborra, a 33 éves magyarországi portásra, akinek nagy érdeme volt az utolsó bajnoki cím megszerzésében.

Pallai a téli szünidőben szerződést bontott a marosvásárhelyi együttessel, majd Debrecenbe igazolt, az 1. ligás DEAC Futsal Clubhoz.

Azóta a City’us csak a kevésbé tapasztalt Moldovanra, Cătineanra és Aszalos Csongorra számíthatott, ez meg is látszott a csapat teljesítményén, hiszen a tavaszi idény eddigi mérkőzésein rendszerint azon együttesektől kapott több gólt, amelyek a tabella második felében tanyáznak.

Így háromszor talált be Moldovan kapujába a sereghajtó Clujana és a Progresul Focşani, ötször a Jászvásár, illetve legutóbb nyolcszor a középmezőnyben található Dunărea Călăraşi is. A kapott nyolc gólból öt-hat kapushibának tudható be.

A mérkőzés után a következőket mondta Kacsó Endre edző:

„A kapus poszttal van a legnagyobb gondunk. Hiába gyakorolunk sokat az edzéseken, a meccsen is a legtöbb gólnál a kapus vétett. Még ezen a héten le akarunk igazolni egy új kapust az országból. Szeretném, ha mihamarabb megérkezne az együtteshez, hogy fel tudjuk készíteni a Déva elleni találkozóra. Nem természetes ilyen sok gólt kapni, főleg hazai pályán.

A másik probléma a védekezésben van, ugyanis mindenki védekezik ellenünk, és így könnyen gólt szerezhetnek ellentámadásból, ezen is dolgozunk ” – mondta Kacsó Endre.

Az elmúlt hét végén végre sikerült a kapus leigazolása, Juverdeanu Marian csütörtökön már részt vett a csapat edzésén.

Róla, így vélekedett Kacsó:

– Remélem, hogy érkezésével megoldódott a kapusprobléma az együttesnél. Marian másfél éves szerződést kötött velünk. Ügyes, tehetséges, biztos kezű hálóőr, én bízom benne.

Nekünk a legfontosabb, hogy az Autobergamo Déva elleni, hazai mérkőzést megnyerjük, remélem, sikerült a játékosokat pszichikailag is felkészítenem erre a találkozóra, bízom abban, hogy Juverdeanu Marian is nagy segítségünkre lesz – mondta el a City’us edzője.

Juverdeanu Marian pénteken, a második marosvásárhelyi edzés előtt a következőket mondta el a Központnak:

– Jól ismerem a City’ust, annak edzőjét, meg a játékosokat is, hiszen több alkalommal játszottam ellenük. Abban is tisztában vagyok, hogy egy többszörös bajnok, Románia-kupát elnyert együtteshez szerződtem, amely jelenleg is harcban van a bajnoki címért, ezért nagyok az elvárások is. Remélem, sikerül hamar beilleszkednem a csapatba, és újabb bajnoki cím megszerzéséhez segíthetem az együttest.

A City’us–Autobergamo Déva 1. ligás teremlabdarúgó mérkőzésre, március 25-én kerül sor a Marosvásárhelyi Sportcsarnokban, 18 órai kezdettel.

Ezen a találkozón már részben eldőlhet a bajnoki cím sorsa.


Miért távozott Pallai?

 

A City’us  keretéhez tartozott a téli szünet kezdetéig Pallai Gábor kapus is, azonban a bajnokság újraindulásával már nem tért vissza a Maros-parti klubhoz. A magyar bajnokságban szereplő DEAC-nál védő (Debreceni Egyetemi Atlétikai Club) és a magyar teremlabdarúgó-válogatottba is gyakran behívót kapó hálóőr, a téli szünetben, kisebb sérülése miatt, hazautazott a belgiumi Európa-bajnokság után, ahonnan február 15-én kellett volna visszatérnie Marosvásárhelyre.

Senki nem tudta a klubnál, hogy Pallai mit akar valójában. Kacsó Endre ez ügyben akkor így nyilatkozott:

„Minden téren segítettük Pallai Gábort, anyagilag is, de ő nem szeretett volna visszajönni, erőszakkal pedig nem akartuk itt tartani. Sajnálom, mert jó kapus volt, de nem viselkedett jól, és cserbenhagyta a csapatot.”

Pallai a Rangadó.hu honlapnak adott nyilatkozatában, a következőket mondta a Marosvásárhelyről Debrecenbe való kerülésével kapcsolatosan:

,,Úgy alakult az életem, hogy a párommal Debrecenben szeretnénk letelepedni és családot alapítani, ezért hazaigazoltam” – mondta el a teremlabdarúgó kapus.

Az említett honlapon, a Marosvásárhelyen eltöltött időszakról a következőképpen vélekedett Pallai Gábor:

,,Mindenképp nagyon jó tapasztalatszerzés volt, és előrelépés is, mert tudtam még fejlődni is. Nagyon profi körülmények voltak, minden adott a jó szerepléshez. Nem mellesleg tudtunk játszani a Bajnokok Ligájában is, ahol bekerültünk az elitkörbe. Ott már nem értünk el szép eredményeket, de nagy élmény volt a Barcelona, vagy az ukrán bajnok ellen védeni.’’


 


Share Button
Ennyien olvasták: 364

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.