Központ
2019. június 16. vasárnap, Jusztin

Megszakadhat a City’us diadalsorozata?

Központ augusztus 29, 2013 Sport

kleinMegszakadhat a City’us diadalsorozata?

Az idén is tizenkét együttes indul az 1. Ligában. A bajnokság lebonyolítási rendszere nem változik, a 22 fordulós alapszakaszt követően az első nyolc helyezett folytathatja a harcot a bajnoki címért. A tavalyi mezőnyből a Brassó-Keresztvári Inter hiányzik, helyébe a Sportis Târgovişte együttese került be, míg a másodosztályt megnyert Dunărea Călăraşi vállalta a megmérettetést. A Dévai Dava átalakult, ezen túl AS FC Autobergamo Fiat Déva néven szerepel, viszont jobb játékerőt képvisel, mint korábban, hiszen több egykori, Marosvásárhelyen is megfordult válogatott játékost is leigazoltak (Robert Lupu játékosedző, Florin Matei másodedző, Vlad Iancu kapusedző és Cristi Matei). 

 

A csődbe ment Sportklub helyét az FK Székelyudvarhely vette át, amely jelenleg a legesélyesebb a soron következő bajnoki címre. Soraiban újra helyett kap Klein László, a marosvásárhelyi teremlabdarúgó együttes egykori, biztos kezű hálóőre, aki az ugyancsak marosvásárhelyi illetőségű Mihály Zoltánnal és a City’us volt bajnok és kupagyőztes játékosával, Szőcs Lászlóval az együttes gerincét alkotják. Mellettük még több egykori és jelenlegi válogatott teremlabdarúgó játszik, akiket Jakab Zoltán, a hajdani Izorep (City’us elődje) volt edzője készíti fel.

A minap a marosvásárhelyi Sportcsarnokban 10-10-re végződött City’us–Székelyudvarhelyi Futsal Klub barátságos mérkőzés visszavágójára is sor került Székelyudvarhelyen, ahol a helyi FK 15-7-es kiütéses győzelmet aratott az alaposan meggyengült marosvásárhelyi teremlabdarúgó együttes ellen, ezzel is bizonyítván, hogy számolniuk kell velük a szeptember elsején induló bajnokságban.

„Azért fogadtuk el a felkérést, mert tudtuk, hogy ez az udvarhelyi csapat hazai pályán nagyon jól játszik. A mérkőzésen sok elemi hibát elkövettek játékosaink, a felkészülés során több erőnléti edzést tartottunk, emiatt a játékosok hamar elfáradtak, az ellenfél pedig ellentámadásból rendre betalált. Továbbá a két csapat kapusa között is nagy volt a különbség Klein Laci javára” – nyilatkozta Kacsó Endre, a City’us edezője.

A marosvásárhelyi City’us az első fordulóban, szeptember 1-jén, vasárnap hazai pályán fogadja a Kézdivásárhelyi KSE együttesét.

******

Klein Lászlóval kapcsolatos hír, miszerint a román futsal válogatott hajdani kiváló kapusa, a székelykeresztúri Egyesülés 4. osztályos labdarúgó együttesének is hálóőre is marad, sőt a csoport gyerek korosztályt is fog edzeni, ugyanakkor a klub menedzselésével járó feladatokat is ellátja.   

Share Button
Ennyien olvasták: 357

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.