Központ
2020. november 24. kedd, Emma

Megyei 1 ligás sporthírek röviden

Czimbalmos Ferenc-Attila március 25, 2015 Sport

sport

Két helyzet, két gól=újabb 3 pont
A Brassó elleni hazai találkozón eltiltott Gorobsov és N’Doye nélkül is győzni tudott az ASA a Botoșani otthonában egy olyan találkozón, amelyen mindössze két tiszta gólhelyzetük volt, így 2-1 arányban nyertek az 1. liga 23. fordulójának nyitómérkőzésén.
Előbb Zicu volt eredményes, aki közelről kihasználta a hazai védők ügyetlenségét, aztán a hazai csapatkapitány, Acsinte egyenlített, miután Stăncioiu elejébe öklözte a labdát, majd Marius Constantin fejesével szerezték meg a győzelmet, aki a hosszú sarokba fejelt Voiculeț tökéletes beadása után.
A találkozón Gabriel Mureşan lábközépcsonttörést, Bruno Martins arccsonttörést szenvedett, így előbbi öt hetet, utóbbi négy hetet hiányzik majd az alakulatból.

FC Botoșani-ASA 1-2 (0-1)
Ezzel az újabb győzelemmel és az eddig megszerzett 46 ponttal együttesünk maradt a tabella második helyén, három ponttal a Petrolul előtt, viszont 7 ponttal lemaradva a listavezető Steuától.
A tegnapi Románia-Feröer-szigetek válogatott EB-selejtező mérkőzés miatt, a jövő hétvégéig szünetel az 1. ligás labdarúgó bajnokság.

Megszűnt a Maros KK győzelmi sorozata
A Tg. Jiu-i Energia otthonában véget ért a Maros Kosárlabda Klub hat mérkőzés óta tartó győzelmi sorozata, miután Audrius Prakuraitis gárdája három ponttal alulmaradt (81–78 (24–22, 18–15, 18–15, 21–26) a bajnokság 25. fordulójának vasárnapi játéknapján.
Együttesünk kiegyenlített mérkőzést játszott a bajnokság egyik legjobb formában lévő együttese ellen, hatékony támadásokkal kezdte a találkozót, majd a nyitónegyed végén megsérült Dykes kiesése után a hazaiak lépéselőnybe kerültek, a mérkőzés végéig folyamatos előnyre tettek szert, így sikerült megnyerniük a találkozót.

A tabella 5. és 6. helyén továbbra is a Maros KK meg a Tg. Jiu-i Energia áll 36 ponttal.
Tg. Jiu-i Energia–Maros Kosárlabda Klub 81–78 (24–22, 18–15, 18–15, 21–26)
Az alapszakasz utolsó fordulójában, március 28-án, szombaton a vásárhelyiek a Kolozsvári U BT együttesét látják vendégül. Fontos lesz a győzelem a Maros KK számára, hogy megszerezzék az ötödik helyet.

Brazi-on 7 gólt lőttek Sinkáék
A női Szuperliga 12. fordulójának vasárnapi találkozóján hétszer volt eredményes az ASA a Prahova megyei Brazi otthonában, habár nem volt annyira könnyű találkozó, mint ahogyan az eredmény tükrözi: a rossz minőségű pályán a hazai játékosok kemény védekezésével is számolnia kellett Székes Károly együttesének.

CS Brazi–ASA 0–7 (0–2)
A gólokat Gorea 3, Csiszár 2, Sinka Zsuzsa és Sandu szerezték.
Az ASA a következő fordulóban március 29-én, vasárnap 11 órától a harmadik helyezett Borgóprundot fogadja.
A tabellát továbbra is jobb gólaránnyal a Kolozsvári Olimpia vezeti (31 pont, +100 gól) az ASA előtt (31 pont, +64 gól), amely ebben a fordulóban nem lépett pályára, így a bajnokságból kizárt Temesvári CFR elleni mérkőzését játék nélkül 3–0-ra megnyerte.

Share Button
Ennyien olvasták: 685

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.