Sport

Megyék, ahol kihalt a foci

Érdekes cikk jelent meg a minap a központi sajtóban arról kapcsolatosan, hogy egykori, élvonalbeli együttesek melyik osztályban szerepelnek és mi lett a sorsuk. A gsp.ro információjából tallózok néhány érdekes információt:

  • 1. A hazai, első három ligában szereplő 109 csapat közül, 26 együttes községet képvisel.
  • 2. Bukarest után az első három ligában szereplő csapatok közül a legtöbb együttes Temes megyében van.
  • 3. A 3. ligában létező Milcov Olt egy 1546 lelket számláló községből származik. Fehér megyében öt együttes fog játszik a 3. liga csoportjaiban a 2017–2018-as idénytől kezdődően.
  • 4. Ilfov megye településeinek 23 százalékát képviselik 3. ligás alakulatok.
  • 5. 11 megyének egyetlen 3. ligás alakulata van, négy megyének viszont nincs csapata az első három osztályban.
  • 6. Bukarest, Ilfov ésTemes megye után a legtöbb, első három osztályban lévő csapat Kolozs megyében van (egy élvonalbeli-CFR és 5 harmadik ligás alakulat), míg a Bákó (Aerostar), Bihar (Luceafărul), Caraș-Severint (Școlar Reșița), Hunyad (Cetate Deva), Ialomița (Unirea Slobozia), Neamți (CSM Roman), Olt (ACS Milcov), Prahova (Petrolul), Sălaj (FC Zalău), Tulcea (Delta Dobrogea), Vrancea (CSM Focșani) megyét mindössze egy, 3. ligás együttes képviseli. Beszterce, Mehedinți, Vâlcea és Vaslui megyének nincs labdarúgó-együttese az első három ligában.

A legérdekesebb az, hogy többek közt Arad, Bihar, Szatmár, Máramaros, Fehér, Hunyad, Suceava, Neamți, Bákó, Galac, Constanca, Buzău, Maros, Argeși, Vâlcea, Olt, Brăila, Beszterce, Szeben és Brassó megyének is évekig volt 1. ligás alakulata, jelenleg nincs csapatuk az élvonalban.

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.