Központ
2020. szeptember 30. szerda, Jeromos

Mérlegen

Központ január 10, 2013 Sport

Mérlegen

s1– Milyen volt a 2012-es esztendő, illetve mit vár 2013-tól? – tettük fel  a kérdést néhány ismert marosvásárhelyi, vagy városunkból elkerült edzőnek, sportolónak. Íme, a válaszok:

Gáspár Cecília, az ISK asztalitenisz edzője:

– Röviden fogalmazva azt mondhatom el, hogy fantasztikus eredményeket sikerült elérnünk 2012-ben, hiszen a kollegáim (Romeo Lupascu és Ungvári Imola), és jómagam által edzett korosztályos gyerekek több száz érmet nyertek az év folyamán, mind a hazai, mind a nemzetközi versenyeken. Az éremszerzés szempontjából klubunk fennállásának egyik legjobb évét zárta.  Hasonlóan jó eredményeket szeretnénk elérni 2013-ban is.

Fehér Csaba, az MSE D-osztályos labdarúgó csapatának edzője:

– Annyit mondhatok, hogy boldog vagyok, mert az MSE megalakulása óta a legsikeresebb évet zárta. Ez a siker abból áll, hogy miután megnyertük a Románia Kupa megyeközi szakaszát, a következő fordulóban a C-osztályos Zalatnát is sikerült búcsúztatnunk. A bajnokságban a negyedik helyen zártunk, de remélem, hogy 2013-ban sikerül egy olyan csapatot kialakítanunk, amely 2-3 éven belül megcélozhatja a C-osztályba való feljutást.

 

Májeri Zoltán, Svájcban tevékenykedő kézilabdaedző, aki a 2012-es év talán legsikeresebb, Marosvásárhelyről elkerült, de külföldön dolgozó edzője:

– Nagyon jó évet zártam mindhárom csapattal. Az US Yverdon Handball Club soha nem ért el ilyen jó eredményeket. Anélkül, hogy szerénytelen lennék, kijelenthetem, hogy a svájci kézilabdavilág, a kézilabda szövetség csak ámul-bámul. Az élvonalbeli férfi csapat a középmezőnyben végzett (amire eddig nem volt példa), a női második ligás együttessel első helyen végeztünk, a juniorokkal pedig – egy teljesen kicserélődött csapattal – második helyen az ifi bajnokságban. Soha rosszabb évet, azaz hasonló jót kívánok magamnak 2013-ban is!

Mátyus Ervin ötszörös kempo-világbajnok, a 2009-es és 2010-es év legjobb Maros megyei sportolója:

– A 2012-es év számomra ínséges volt, ennek oka, hogy különböző sérülésekkel küzdöttem már az első versenyek után, és még mindig a felépülés a fő elfoglaltságom. Pozitív tényként könyvelhető el, hogy sikerült egy országos bajnoki címet szereznem az év elején, és egy olaszországi profi gálán diadalmaskodtam a hazaiak egyik legjobbja felett. Mit várok a 2013-as évtől? Először egészséget, a többit én majd megoldom…

Barabási Rozália, a Csíki Futókör vásárhelyi születésű atlétája:

– Az elmúlt évben is remek eredményeket értem el a veterán országos bajnokság több versenyszámában is. A legjobbat viszont az Izmirben megrendezett Veterán Atléták Balkán bajnokságán értem el a 35-39 évesek korcsoportjában, ahol a távolugrásban III., 400 méteres síkfutásban ugyancsak a III., míg a balkán stafétán a II. helyet szereztem.

2013-ban újabb hazai bajnoki címeket szeretnék, majd a Horvátországban megrendezendő Balkán-bajnokságon is szeretnék a pódiumon végezni.

Szeghalmi Krisztina, a Torpi A-osztályos női vízilabdázója:

– 2012-ben történelmet írtunk a romániai vízilabdában, mivel először szerveztek román női vízilabda bajnokságot, és én büszke vagyok, hogy játékosa lehetek az első marosvásárhelyi női csapatnak, amely ezüstérmes lett. Ugyanakkor nagy élmény volt számunkra, hogy a Marosvásárhelyen megrendezett Románia Kupán láthattuk az olimpiai résztvevő román válogatott játékosokat.

2013-ban szépen csillogna a bajnoki arany!

Share Button
Ennyien olvasták: 415

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.