Központ
2018. július 20. péntek, Illés

Mi történt az Astra-ASA találkozón?

Czimbalmos Ferenc-Attila május 28, 2015 Sport

asaAstra

Az ASA 3-1 arányban vesztette el az idény talán legfontosabb mérkőzését az Astra otthonában. Az együttes több tapasztalt kulcsembere – M. Constantin, Feussi, N’Doye, Zicu, Stăncioiu, Hora és Ivan Gonzalez – igen gyengén játszott, így tálcán kínálták az esélyt ellenfelüknek, amely élt is a lehetőséggel.

Denis Alibec a 19. percben szerzett találatára Bumba még válaszolt ugyan a 37. percben – ekkor már a Steaua 2-0 arányban vezetett Bukarestben a Botoșani ellen –, tehát létfontosságú lett volna az ASA- győzelem, hogy megmaradjon előnye a fővárosi ellenfelével szemben.
Alibec a 64. percben úgy szerzett gólt, hogy M. Constantin a középpálya bal oldalán labdát veszített, amit De Amorim elcsípett, majd felvezette a vásárhelyi térfél bal oldalán Feussi és Mureșan mellett, betört a tizenhatos területére, végül ideálisan passzolt Alibecnek, aki a tehetetlen Ivan Gonzalez mellett megszerezte csapata második találatát.

Az utolsó negyedórában megpróbált egyenlíteni Ciobotariu legénysége, azonban Manolov és Axente pályára küldésével is erőtlenek voltak a támadásaik. Három perccel a rendes játékidő vége előtt egy későre beintett hazai lesgól után tömegverekedés tört ki Stăncioiu kapujánál, aminek következtében több percig félbeszakadt a találkozó. Coltescu játékvezető piros lapban „részesítette” Ben Youssefot, valamint Labant az Astrától, illetve Gonzalezt és a cserepados Viciut a vásárhelyiektől. A mérkőzés közvetítése során látszott, hogy Junior Morais is piros lapot kapott Stăncioiu ellökéséért, de őt Colțescu játékvezető nem jegyez­te be a jegyzőkönyvben, miután a partjelzőkkel értekezett.

A 90+7. percben az Alibec helyére csereként beállt Kehinde Fatai góljával beállította a 3–1-es végeredményt. A bukaresti mérkőzésen a Steaua az utolsó félórában kilenc játékossal megőrizte előnyét, ezzel két ponttal átvette a vezetést.

Az Astra-ASA találkozó előtt már elképzelhető volt, hogy a Botoșani nem fogja „erőltetni” a játékot a Steaua ellen, mivel a mérkőzés előtt tudta meg Grozavu együttese, hogy részt vehet az Európa-liga selejtezőin, mivel a Jászvásári CSMS kikapott a Pandurii otthonában, így a Botosani és a CSMS közötti 4 pontot már nem lehet ledolgozni az utolsó fordulóban.

Labdarúgó 1. liga, 33. forduló, Marin Anastasovic stadion, Giurgiu:  Astra Giurgiu–ASA 3–1 (1–1) Gólszerzők: Alibec (19., 64.), Fatai (90+7.), illetve Bumba (37.) Astra: Lung – Oros, Găman, Ben Youssef, Morais – Takayuki, Laban – Florescu (Tembo 54.), Budescu (Pinto 90+3.), De Amorim – Alibec (Fatai 77.) ASA: Stăncioiu – Feussi (Manolov 67.), Constantin, Gonzalez, Sepsi – Mureşan, N`Doye (Gorobsov 80.) – Hora, Voiculeţ, Bumba – Zicu (Axente 76.) Vezették: Sebastian Colţescu (Craiova), Aurel Oniţă (Konstanca), Ciprian Danşa (Nagyvárad) Sárga lapok: Alibec, illetve Sepsi, Hora, M. Constantin, Feussi Piros lapok: Ben Youssef, Laban, illetve Gonzalez, Viciu

A bajnokság pódiumának állása az utolsó forduló előtt:

1.  Steaua       70  pont
2.  ASA           68  pont
3. CFR          57 pont

Share Button
Ennyien olvasták: 518

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.