Központ
2020. július 14. kedd, Örs, Stella

Minden óvodás egy kis bajnok volt!

Központ június 6, 2013 Sport

Minden óvodás egy kis bajnok volt!

Fnykp0958

Június 1-én, szombaton szervezte meg a PRO XXI Sport- és Kulturális Alapítvány az óvodások VI. sportolimpiáját a víkendtelepi műfüves pályákon. A rendezvényen a megye 10 óvodája vett részt. Több mint 200 kisgyerek állt rajthoz a következő sportágakban: atlétika, labdarúgás, kosárlabda. A rendezvény főszervezőjével, a PRO XXI Sport-és Kulturális Alapítvány elnökével, Cseh Gáborral az esemény kapcsán beszélgettünk.

– Hányadik alkalommal szervezték meg Marosvásárhelyen az óvodások sportolimpiáját?

– Már hatodik éve szervezzük meg rendszeresen a Marosvásárhelyi Napok keretén belül, idén épp gyermeknapra esett. Azzal büszkélkedhetünk, hogy ilyen fajta, óvodásoknak szánt eseményt csak mi szervezünk Romániában a PRO XXI Sport- és Kulturális Alapítványon keresztül.

Az idén valamivel kevesebb gyerek vett részt, mint az előző években, pedig minden óvoda vezetőségét értesítettük.

ol1


– Milyen versenyszámokban vettek részt az óvodások?

– A gyerekek atlétikában – 30 méteres síkfutás fiúknak, lányoknak, helyből távolugrás fiúknak, lányoknak, kislabda (teniszlabda) dobás távolba fiúknak, lányoknak, 4X15 méteres staféta fiúknak, lányoknak és labdarúgó mérkőzések, amelyre vegyes csapatok álltak ki (fiúk és lányok) – mini kosárlabdában mérhették össze tudásukat.


– Kik segítették az Alapítványt a rendezésben?

– Fő támogatónk a helyi Polgármesteri Hivatal volt, ugyanakkor meg szeretném köszönni barátaimnak, a harasztkeréki Farel kft-nek, ugyanakkor a Marosvásárhelyi Rádiónak, akik a hangosítást biztosították, és nem utolsó sorban a Szász Albert Sportlíceumnak, akik az esemény kezdetén a sportbemutatót rendezték.


– Dicséretes, hogy ilyen zsenge korban már sikerül az óvodásokkal megszerettetni a sportot, a mozgást a gyerekekkel. Nekik meg szüleiknek ez ugródeszka lehet, hogy szervezett formában kezdhessék el a sportolást?

– Igen, hisz aki már részt vesz ezen az óvodás sportolimpián, az egy kis bajnok. Sajnos van szülő is, aki nem képes elfogadni, hogy gyereke esetleg veszíthet. Mint Pierre de Coubertin báró, az olimpiai mozgalom újjáélesztője mondta hajdanán, nem a győzelem a fontos, hanem a részvétel. A legfontosabb, hogy ennek megértése felé indítsuk a gyerekeket.


– A PRO XXI Sport-és Kulturális Alapítvány még milyen sporteseményeket szervezett az évek során?

– A PRO XXI Sport-és Kulturális Alapítvány kezdeményezte 2000-ben a XX. század legjobb marosvásárhelyi sportolóinak a gáláját, a Bölöni-show-t 2005 áprilisában, és az óvodások sportolimpiáját, amit már 6-ik alkalommal sikerült megrendeznünk, és ami idén is nagy sikernek örvendett.


Share Button
Ennyien olvasták: 451

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.