Központ
2020. június 03. szerda, Klotild, Cecília

Mindig szívesen jön Vásárhelyre

Czimbalmos Ferenc-Attila augusztus 10, 2017 Sport

A csíkszeredai illetőségű Ilyés Róbert egykori 1. ligás labdarúgó – a 2002–2003-as idényben bajnoki címet és Szuper Kupát nyert a Bukaresti Rapid színeiben – a 2011–2012-es szezonban 21 élvonalbeli találkozón 6 gólt szerzett az ASA csapatában.

A minap újra az egykori Sziget utcai stadion zöld gyepére léphetett – ahol egykoron hazai, élvonalbeli együttesek játékosai ellen futballozhatott – , hiszen az ASA barátságos találkozót játszott az FK Csíkszereda ellen. Ilyés Róbert – a csíki együttes egyik másodedzőjeként – készségesen válaszolt a Központ kérdéseire.

– Visszatért újra Vásárhelyre, ahol élvonalbeli labdarúgó pályafutását befejezte. Milyen érzés ide visszatérni?
– Jó érzés, hiszen mind játékosként, mind emberként jól éreztem magam ebben a városban. Amúgy az is jóleső érzés, hogy ma újra ezen a pályán lépkedhettem, ahol korábban teltházas mérkőzéseken élvonalbeli csapatok ellen futballoztam marosvásárhelyi színekben. Mi több, 2015-ben épp ezen a pályán volt a 4. ligás osztályozónk is, amikor kiharcoltuk a feljutást a 3. ligába.

– A találkozó előtt néhány néző a nevét skandálta, emlékezve a játékára…
– Felemelő érzés volt, ugyanakkor megtisztelés számomra. Ez azt jelenti, hogy nem felejtettek el, sőt mindig is úgy éreztem, hogy szerettek a szurkolók, ezért is bármikor szívesen térek vissza a városba. Sőt remélem, hogy ha az edzői pályafutásom sikeresen fog haladni, nincs kizárva, hogy egyszer edzőként is visszatérhetek Marosvásárhelyre.

– Úgy értesültünk, hogy újabb egy év aktív játékot vállalt az FK-ban.
– Az elmúlt idény végén elhatároztam, hogy 43 évesen szögre akasztom a futballcsukákat, de a klub vezetői és a játékostársak arra kértek, folytassam. Ezért vállaltam még egy bajnoki évet. Mindent elkövetek, hogy maximális tudásommal segítsem az együttest a 3. liga új idényében.

– A játékos pályafutásával párhuzamosan elkezdődött az edzői karrierje is. Hol tart az edzői oklevél megszerzésében?
– Augusztus 24-én, Békéscsabán fogok felvételizni a B-licencre, s ha sikerül, akkor 2018-ban elkezdhetem az A-licenc megszerzéséhez szükséges kurzust is.

– Mi a véleménye a gyökerestől megváltozott, kicserélődött ASA-ról, amely ősztől a 2. ligában érdekelt?
– Elég nehéz lesz feljutniuk az élvonalba. A csapatot agresszív, gyors játékosok alkotják, viszont sok a fiatal focista a keretben. Úgy gondolom, egy olyan alakulatnak, amely fel akar kerülni az 1. ligába, szüksége van a gerincre, azaz egy jó kapusra, hátvédre, középpályásra, csatárra. Ha ez nincs meg, akkor esélytelen a vállalkozás.

Illyés Róbert és Dinu Vamă

– A csíkszeredai együttesnek milyen esélyei vannak?
– Még nem igazán tudok nyilatkozni a csapatunkról, mivel még tart a felkészülés. Hozzánk is érkezett 4-5 új játékos, egy új edző, reméljük, hogy sikeres idény előtt állunk. A felkészülésünk elején vagyunk, jó ritmusú felkészítőtalálkozót játszottunk az ASA ellen. Amúgy nekünk még a felkészülés nagyrésze hátra van, még néhány felkészülési találkozót számítunk játszani augusztus 26-ig, amikor kezdődik a C-osztályos bajnokság. Remélem, amire a bajnokság elkezdődik, addigra összekovácsolódik a csapatunk, ütőképes együttessé válunk.

– A csíki csapatban van Maros megyei játékos is. Mi a véleménye róluk?
– Valóban. Remélem, hogy a vásárhelyi Solymosi Lehel, vagy a szovátai Kénesi Béla, akár Györgyi Artúr is az FK erősségei lesznek. Előbbiek ketten az U19-es csapat, utóbbi a felnőtt együttes tagja, ügyes, tehetséges labdarúgók.

– Sok sikert az új bajnoki évadban!
– Köszönöm szépen!

Share Button
Ennyien olvasták: 868

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.