Központ
2020. június 04. csütörtök, Bulcsú

Molnár Levente újabb egy évet hosszabbított

Központ július 18, 2013 Sport

Molnr_Levente_Al_wahdaMolnár Levente újabb egy évet hosszabbított

A marosvásárhelyi Sportiskolánál nevelkedett, majd az ASA, aztán többek a Vasas, Honvéd, Sopron, Rába ETO, Gyirmót együtteseinél is sikeresen szerepelt marosludasi illetőségű labdarúgó kapus, Molnár Levente újabb egy évet hosszabbított az Egyesült Arab Emírségekbeli Al Wahda Abu Dhabi első ligás klubnál, amelynek Utánpótlás Labdarúgó Akadémiáján harmadik éve tölti be a kapusedzői posztot.A hajdani kiváló hálóőr – több mint 200 első osztályos mérkőzésen védte a fent említett első osztályos együttesek kapuit – nemrég pihenőszabadságának egy részét töltötte Maroskeresztúron.

Mint elmondta, szakmai szempontból sikeresebb idényt hagyott maga mögött, ahogyan a korábbi két évben is, hiszen vele együtt, s a helyi illetőségű vezetőedzővel és pályaedzővel, egy magyar erőnléti edzővel és egy lengyel fizioterapeutával kiegészített stáb vezette U19-es korosztályos csapat kupagyőzelmet szerzett, és a bajnokságban a 3-ik helyen végzett.

A President Cup (Egyesült Arab Emirátusok elnöki kupája) döntőjében épp az Olăroiu által edzett Al Ain U19-es csapatát verték meg 4-0 arányban. Említésre méltó, hogy az Emirátusokban minden korosztálynak külön kupasorozata van.

Molnár Levente azt is elmondta, hogy már három kapus került ki a kezei közül, akik szerződést kötöttek az első ligás felnőtt csapattal, az egyik közülük a válogatottságig vitte.

Az ottani akadémiák korosztályos együtteseinek kapusairól szólva megemlítette, hogy az Emirátusokban sokkal komolyabb munka folyik, mint számos magyarországi vagy európai ismert klub utánpótlás akadémiáinál, hiszen minden korosztálynál van külön kapusedző, aki a hét minden napján foglalkozik velük. A fejlődés így sokkal dinamikusabb, mint más csapatoknál, ahol elvétve, heti 1-2 kapusedzés van, vagy a vezetőedzőkre hárul ez a munka is.

Évente egyhetes továbbképzéseken szokott részt venni, ahol európai nagy kluboktól jönnek szakemberek. Utoljára a Manchester Citytől, előtte az Internazionalétől, a Valenciától, meg a Word Football Academy-től is jártak náluk, akik kiváló, hasznos információkkal látták el őt is.

A jövőjéről szólva a Sportiskola egykori tehetséges portásából lett kapusedző kifejtette, hogy még 1-2 évet töltene el az Emirátusokban, utána visszamenne Magyarországra, esetleg hazajönne Erdélybe, ahol labdarúgó akadémiák működnek, és kapusedzőre, koordinátorra lesz majd szükség.  Ugyanakkor az sincs kizárva, hogy az Egyesült Államokban próbálkozik majd, ahol a húga él.


Share Button
Ennyien olvasták: 507

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.