Központ
2020. február 29. szombat, Elemér

Mutu: „Szeretnék idővel az ASA vezetőedzője lenni!”

Czimbalmos Ferenc-Attila április 14, 2016 Sport

Adi Mutu, ASA-zi de zii.ro

Exkluzív interjú Adrian Mutuval, az ASA 37 éves csatárával.

A marosvásárhelyi labdarúgóval a víkendtelepi labdarúgó-akadémián beszélgettem az ASA egyik edzése után.
Adi Mutu, ASA-sptfm.ro

– Egy jó ideje Marosvásárhelyre költözött, ahol az ASA együttesének csatára. Milyen benyomást keltett önben Marosvásárhely, az itteni emberek?
– Már megszoktam Marosvásárhelyen, úgy gondolom, hogy felfedeztem Románia egyik azon városát, amelyet megszerettem, és amelyet kedves, segítőkész és vendégszerető emberek laknak. Mindig is tudtam, hogy az erdélyi emberek vendégszeretőek, tárt karokkal fogadnak, s erről személyesen is meggyőződhettem. Az emberek megállítanak az utcán, beszédbe elegyednek velem, és a csapat sorsáról érdeklődnek. Szeretek itt lenni Marosvásárhelyen, ahol csendben és nyugodtan végezhetem a dolgom. A város szépségeit és nevezetességeit még nem sikerült felfedezzem a csapaton belüli program miatt, de erre majd rövidesen sort kerítek.
Adi Mutu, ASA-1

– Hogyan illeszkedett be a csapatba?
– Jól, hiszen a játékosok többségét már ismertem, nem volt nehéz barátságokat kialakítanom. Meg vagyok elégedve a csapattársaimmal, akik komoly, profi játékosok, és nagy odaadással játszanak. Remélem, hogy együtt továbbra is jó eredményeket érhetünk el, és bízom abban, hogy a tabellán is feljebb tudunk majd lépni a jó eredményeknek köszönhetően.

Adi Mutu, ASA-sport.ro
– Az együttes jelenleg nincs a legjobb időszakban, az ismert problémák nehezítik a dolgunkat, viszont a játékosok profi szemléletének köszönhetően mindent elkövetnek a felsőházi rájátszásban a jó eredményekért. Hogyan látja a bajnokság hátralévő fordulóit?
– Még hátravan négy forduló a felsőházi rájátszásból, ezért remélem, hogy több pontot tudunk szerezni, mint eddig a rájátszás során, ami egyben célkitűzés is számunkra.

Adi Mutu, ASA-cronicaromana.net

– Ön mindig hangoztatta, hogy labdarúgóként az olaszországi időszaka volt a legsikeresebb, s mind a Parmánál, mind a Fiorentinanál kiváló generáció által alkotott játékosokkal focizott. Azt tudja, hogy a 70-es években Marosvásárhelynek is volt egy aranycsapata, sőt a 80-as években az AS Armatanál az együttes jelenlegi vezetőedzője, George Ciorceri is eredményes csatár volt?
– Igen, tudok róla, hogy Gică Ciorceri is egyike azon helyi labdarúgóknak, akik jelest alkottak a nyolcvanas években az AS Armata színeiben. Hallottam a 70-es évek marosvásárhelyi labdarúgó-generációjáról, bár sokukat nem ismerem. Amúgy Ciorcerivel kiváló a kapcsolatom, jól megértjük egymást, segítek neki a csapat edzésein, a mérkőzéseken.

Adi Mutu, ASA-3
– Köztudott, ön beiratkozott az edzőiskolába is, ahol szeretné megszerezni a Pro licencet, ami létfontosságú, hogy vezetőedzőként dolgozhasson. Ezek szerint az edzői pályán kíván tovább dolgozni?
– Igen, a labdarúgói karrierem befejezése után szeretnék majd edző lenni, ezért is iratkoztam be az edzőiskolába, hogy kellő szakképesítésre tegyek szert.

Adi Mutu, ASA és felesége, Sandra-romaniatv.net

Adi Mutu és felesége, Sandra // fotó: romaniatv.net

– A minap felbukkant a hír a hazai bulvársajtóban, miszerint ön jó barátaival, Stăncioiuval és a világhírű svéd labdarúgóval, Zlatan Ibrahimovici-csal egy medvevadászaton vettek részt a Maros völgyében. Milyen volt a találkozás Ibrával?
– Nem találkoztam vele, mindamellett, hogy a sajtóban megjelentek kósza hírek erről. Zlatan egy reklámtevékenység okán járt Romániában, sajnos nem volt időnk és lehetőségünk találkozni, de beszélgettünk telefonon.

Mutu és Ibrahimovici
– Igaz-e a hír, miszerint ön a feleségével, idővel Marosvásárhelyen szeretne letelepedni?
– Az emberek sokat pletykálnak… Egy biztos, jól érzem magam mind Marosvásárhelyen, mind az ASA-nál, s a közeljövőben vezetőedzőként is szeretnék Marosvásárhelyen tevékenykedni. Persze ez majd attól is függ, hogy mi lesz a sorsa a klubnak, habár remélem, és bízom Claudiu Maiorban és a klub vezetőségében, hogy minden jóra fordul.

Chelsea's Mourinho speaks to Terry during training session in Sofia

– Nyártól lejár a szerződése az ASA-val. Hogyan tovább?
– Egyelőre nem tudom, hogy mit fogok tenni a nyártól kezdődően, ez majd eldől a következő hetekben, azaz a felsőházi rájátszás hátralévő fordulói során. Erről még nem döntöttem, de amikor határozok a játékosi karrierem folytatásával kapcsolatosan, sajtótájékoztatón fogom azt ismertetni.
Adi Mutu a Fiorentina mezében

– Mit üzen az ASA és a román válogatott szurkolóinak?
– Azt javasolom a válogatott szurkolóinak, hogy legyenek mindig a csapat mellett. Nem tudom, hogy lesz még lehetőség arra, hogy lássanak a nemzeti tizenegy mezében, amit én nagyon szeretnék. Remélem, hogy a válogatott jó eredményeket fog elérni az Európa-bajnokságon, amiért szurkolok nekik. Az ASA szurkolóinak pedig köszönöm azt a melegséget, amivel fogadtak, s a mai napig körülvesznek.  Nagyon jólesett, amikor a Pandurii elleni mérkőzés előtt a pályára léptem és fergeteges tapsban volt részem. Remélem, hogy mindezt meghálálhatom nekik…

Adi Mutu a román válogatott mezében

Share Button
Ennyien olvasták: 884

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.