Központ
2018. szeptember 20. csütörtök, Friderika

“Nagyon örülök, hogy újra Marosvásárhelyen játszhatok”

Czimbalmos Ferenc-Attila április 9, 2015 Sport

carlao

Mint ismeretes, most kezdődik igazán a teremlabdarúgó-bajnokság, hiszen az alapszakasz huszonkét fordulója során csupán azt döntötték el az együttesek, hogy melyik nyolc csapat kerül be a negyeddöntőbe, és kik fogják élvezni a hazai pálya előnyét a két győztes találkozóig tartó összecsapások során. A pokolinak ígérkező ágon, az egyik elődöntőbe a Resicabányai Muncitorul–Dévai Autobergamo és a Sepsiszentgyörgyi Sepsi Futsal–Marosvásárhelyi City’us párosítások továbbjutói fognak bejutni. A City’us egyik húzóembere a találkozókon nem más, mint az együttes egykori és jelenlegi hálóőre, a brazíliai származású Carlos Alberto Ferreira (ismertebb nevén Carlao) lehet, aki nemrég épült fel egy sérülésből.

– Sérülésből épültél fel. Mi volt veled?
– Egy ciszta volt a térdemben, ezért nem játszottam egy ideig az alapszakaszban. Most helyrejöttem, így remélem, hogy a rájátszásban az együttes hasznos tagjává válhatok.

– Visszatértél Marosvásárhelyre, ahol teremlabdarúgói pályafutásod legszebb időszakát töltötted. Hogy kerültél újra városunkba?
– Nagyon örülök, hogy újra itt játszhatok. 2014 decemberében szerződést ajánlott a City’us vezetősége, én nyomban el is fogadtam, így januártól már a csapat tagja lehettem. Őszintén szólva nem is volt döntő fontosságú a szerződés anyagi oldala, hiszen a szívemmel választottam, mivel itt mindig jól éreztem magam.

– Marosvásárhelyen majdnem öt éven keresztül játszottál, két bajnoki címet és négy Románia-kupát, egy Szuper-kupát  nyertél. Milyennek látod a hazai bajnokságot?
– Erősebb, mint évekkel korábban, amikor innen Kínába szerződtem a Zu Hai Minh Shi együtteshez, a Kanton tartomány bajnokságába. Most Romániában van öt erős együttes, amely harcol a bajnoki címért, gondolom, hogy jövőre még magasabb lesz a színvonal. Úgy érzem, az idén van a legerősebb csapatunk, amellyel a bajnoki címet megnyerhetjük, csak vigyáznunk kell a rájátszásban, hogy ne hibázzunk.

– Apropó Kína, milyen volt az ott eltöltött időszakod?
– Négy hónapot játszottam ott, nagyon erős, külföldi játékosokkal teli bajnokságban, ami főleg élettapasztalat volt számomra. Amikor elmentem innen, elég gyenge színvonala volt a román bajnokságnak, könnyűek voltak a mérkőzések. Időközben kaptam egy jó ajánlatott, majd elszerződtem innen.

carlao2

– Kínából Brazíliába tértél vissza?
– Igen, a szerződésem lejárta után hazamentem szülővárosomba, Sao Paoloba. Otthon játszottam az 1. ligás Indaiatubana csapatnál, aztán Mombaca és Cachoeira együtteseinél, Brazília déli részén. Mindezek mellett beiratkoztam a sportegyetemre is, de egy időre abbahagytam, hiszen időközben visszakerültem Marosvásárhelyre.

– Mint hallottam, nagyon sokat jelent számodra a családod…
– Valóban! A húgom meg a fiútestvérem és a szüleim jelentik számomra a családot. Tulajdonképpen azért mentem haza Kínából, mert a nagymamám megbetegedett, majd meghalt. Nekem a családom nagyon sokat segített hajdanán, így most én segítem őket.

– Mind a szurkolók, mind a csapattársaid nagyon szeretnek téged Marosvásárhelyen. Te ezt hogy érzed?
– Annál nagyobb öröm nem létezik számomra a teremlabdarúgó-pályán, amikor a szurkolók bíztatnak, skandálják a nevem. Még sok ilyen pillanatot szeretnék átélni itt. Ami a csapattársakat, az együttes vezetőit illeti, örvendek, hogy újra befogadtak a City’us családjába, csak közösen érhetünk el továbbra is jó eredményeket.

– Hajdanán szó volt arról, hogy megkaphatod a román állampolgárságot, de erre nem került sor. Miért?
– Egy időben nagyon lelassult az állampolgárságommal kapcsolatos ügyek intézése, aztán én is elszerződtem innen, így végleg megszakadt a folyamat, amit nagyon sajnálok. Nekem ez egy álom volt, de sajnos itt véget is ért.

– Amikor nem játszol, mivel foglalkozol, mi a hobbid?
– Szeretek főzni, zenét hallgatni, labdarúgó-mérkőzéseket nézni, viszont otthon, Brazíliában főleg a családom meg a barátaim társaságában töltöttem el a szabadidőt.

– Mik a jövőbeli terveid?
– Eldöntöttem, hogy többet nem megyek el innen. Romániát, Marosvásárhelyt szeretem, itt nagyon sok barátom van, úgy gondolom, ez a legjobb választásom.

Share Button
Ennyien olvasták: 386

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.