Központ
2020. április 01. szerda, Hugó

Nem kapott versenyengedélyt a FCM!

Központ június 13, 2013 Sport

fcmNem kapott
versenyengedélyt a FCM!

Ha fel is jutott volna az 1. ligába, akkor sem játszhatott volna az élvonalban a FCM, ugyanis nem kapta meg erre a versenyengedélyt.

A szabályok értelmében azok a 2. ligás csapatok, amelyek a bajnokság felénél esélyesek a feljutásra, összeállítják a versenyengedélyhez szükséges iratcsomót, hogy feljutás esetén szerepelhessenek is az élvonalban. A FCM-nél az elmúlt idényben még ez volt a célkitűzés, azonban ez nem csak a pályán hiúsult meg, hanem adminisztratív téren is, ugyanis az több licenckritériumnak nem felelt meg.Az engedélyeztetési bizottság másodfokon is visszautasította a klub kérvényét, egyrészt infrastrukturális, másrészt pénzügyi okok miatt. A Sziget utcai stadion nem rendelkezik gyepfűtő berendezéssel, ez egy éve pedig kötelező az 1. ligában.

A bizottságot nem győzték meg az FCM képviselőjének érvei, amely szerint a munkálat elvégzésre aláírták a szerződést a kivitelezővel, így infrastruktúra terén is elbukott.Súlyosabbak a pénzügyi gondok, hiszen a kibocsátott végzés kimondja, a klub nem tudta bizonyítani, hogy március 31-én nem voltak elmaradt tartozásai, betervezett jövedelmei pedig bizonytalanok. A klub pénzügyi kilátásai a következő idényre sem a legjobbak, több olyan játékosnak van még az új idényben is szerződése, akiket keveset, vagy egyáltalán nem használt a klub a tavaszi idényben, de a fizetésüket még az 1. liga szintjén állapították meg, miközben a jövedelemforrások minimálisra csökkentek.

Ugyancsak a FCM-vel kapcsolatos hír, miszerint az együttes az utolsó tavaszi fordulóban 1-0 arányban nyert idegenben, az Alro Slatina otthonában, így a bajnoki tabella 5-ik helyén zárta az idényt, 35 pontot teljesítve.

Share Button
Ennyien olvasták: 367

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.