Központ
2020. november 26. csütörtök, Virág

Nem lehetetlen célkitűzés a folytatásra

Központ március 2, 2012 Sport

Nem lehetetlen célkitűzés a folytatásra

fcm

Ma este 20.30 órai kezdettel (élőben a Digi Sport 1-en), első hivatalos mérkőzését játssza a marosvásárhelyi FCM együttese, a román labdarúgó bajnokság 2011-2012-es évadjának második tavaszi fordulójában, a kolozsvári CFR ellen lép pályára idegenben. Mint ismeretes, a bajnokság őszi idényében, sőt a téli szünidő alatt is változásokon esett át együttesünk.

 

A vezetőségben Aurel Babutan klubigazgatót Anton Helesteanu, hajdani bíró váltotta, az egykori vezetőedzőt, Sabaut előbb Selymes, majd Trombetta követte, aztán a téli szünidőben az olasz szakember helyébe, a Steaua egykori BEK-győztes csatára, Marius Lacatus került.

A játékoskeret is változott, akik nem váltották be a hozzájuk fűző ígéreteket, távoztak, helyükbe több idősebb, tapasztalt, vagy fiatal, tehetséges labdarúgó került.

Így távozott a csapattól Didi (Otelul Galac), Diego Ruiz ( Antofagasta-Chile), Issa Ba (Gaz Metan),  Simone Cavalli (AC Voghera, Seria D, Olaszország), Jamal Mohammed (Matahare United-Kenya) és Alin Goia (Luceafarul Nagyvárad).

A keret új tagjai: Sergiu Homei jobbhátvéd, középpályás (25 éves, játszott a nagyszalontai Liberty, Sopron, Dinamo, Iasi-i Poli, besztercei Gloria és az urziceni-I Unirea színeiben), Giani Stelian Kirita középhátvéd ( 35 éves, Dinamo, Bursaspor), Vlad Bujor csatár ( 23 éves, szatmári Olimpia, kolozsvári CFR, Iasi-I Poli, Mersin (Törökország), craiovai Universitatea és Zalaegerszeg), Dragos Firtulescu középpályás ( 24 éves, craiovai Universitatea, Alki Larnaka), Goran Ljubocevic csatár ( 29 éves, Osijek, Dinamo Zagreb, Genk, AIK Stockholm) és Andrei Cordos hátvéd ( 24 éves, Frosinonetől kölcsönben).

 Az antalyai edzőtáborban a keret tagjai közt szerepelt Mircea Pop, Lucian Bungardean és Hodgyai László a második csapatból, meg Razvan Stoica az ífjúsági keretből is.

 Az együttes a felkészülési időszak alatt nyolc mérkőzésen három győzelmet, két döntetlent és három vereséget ért el.

Íme, az eredmények: 2-0 az ukrán Metaliszt Harkov ellen (gólszerzők Cordos és Subotic), 2-3 a lengyel Polonia Varsóval szemben ( Celsinho és Astafei), 0-3 az ukrán Terek Groznij ellen, 0-0 a szerb másodosztályú Napredac Krusevac, majd a kazah FK Atirau-val, 2-3 az ukrán Arszenál Kijev ellen ( Subotic és Celsinho), 4-0 a Moldva Köztársasági Nistru Otaci-al szemben

(Celsinho, Astafei, Firtulescu és Subotici), 5-1 az ukrán FC Oleksandria ellen (Celsinho 3, Fl. Dan és Ljubojevic).

 A barátságos mérkőzéseken használt felállítások alapján, Marius Lacatus vezetőedző a következő kezdő tizenegyet használta a legtöbbször: Albut- Nicu, Ghionea, Iencsi, Topici- Astafei, Firtulescu, Ilyés, Bumba-Fl. Dan és Subotici. Mivel Homei, Paduretu, Szilágyi, Celsinho és Kirita is jól bizonyított az Antalyai edzőtáborozás során, ők is biztos tagjai lehetnek a kezdő tizenegynek a tavaszi idény során.

Együttesünk a 15. helyről várja a folytatást, eddig 16 pontot szerezve. Érdekes, de ugyanakkor nehéz idény előtt áll csapatunk, hiszen a bentmaradás reményében vág neki a tavaszi folytatásnak, amely a vezetőség által kitűzött cél is egyben. Körülbelül még 20 pont szükséges a FCM számára, hogy biztosítsa helyét az A-osztályban. Nehéz, viszont nem lehetetlen a célkitűzés.

 

Bemutatkoztak az új játékosok

Kedden délelőtt sajtótájékoztató alkalmával mutatta be új játékosait a FCM-vezetősége. A sajtótájékoztatón jelen volt Anton Helesteanu klubigazgató, Marius Lacatus vezetőedző, Sergiu Homei, Vlad Bujor, Andrei Cordos, Giani Kirita és Goran Ljubojevic játékosok.

Anton Helesteanu klubigazgató elmondta, hogy ezután is az adminisztratív feladatokkal foglalkozik, a tehnikai, taktikai és fizikai felkészülés a vezetőedző és segítői hatáskörébe tartozik.

Sepsi Lászlóval (26 éves, ex. Benfica, temesvári Poli) kapcsolatosan megjegyezte, hogy a FCM vezetőségének hivatalos papírja van a TAS-tól (a Lausanne-i sportbíróság), ahol szabad játékosnak nyilvánították, de még nincs leigazolva a labdarúgó szövetségnél a FCM-nek, amit remélnek, hogy péntekig, a CFR-vel való mérkőzés napjáig sikerül megoldani- mondta a klubigazgató. Megjegyezte, hogy az évad elején a klub célkitűzése nem a kiesés elkerülése volt, de jelenleg, a tragikus őszi idény után, ez a cél.

Marius Lacatus vezetőedző megjegyezte, hogy az egy hónapos antalyai edzőtábor hosszú, fárasztó, de ugyanakkor hasznos volt, ahol kellő fizikai, tehnikai és taktikai felkészülésben volt részük a játékosoknak a rövidesen kezdődő tavaszi szezonra, ahol minden mérkőzés fontos lesz a FCM-számára. Az egy hónapnyi edzőtáborozás alatt, mindössze négy nap volt egyetlen edzésük a játékosoknak, a többi napokon két edzést tartottak. A vezetőedző azt is elmondta, hogy elégededett a jelenlegi kerettel, minden játékos az ő kérésére, vagy a beleegyezésével került a FCM-hez és kellő odaadással képesek elérni a vezetőség által kitűzött célt.

Arról is beszélt, hogy reméli, az ifjúsági játékosok, akik együtt készültek a nagycsapattal, rövidesen hasznos, meghatározó futballistái lehetnek a felnőtt együttesnek, ami főleg tőlük függ.

Végezetül elmondta, a mai, CFR elleni mérkőzésre pontot, pontokat szerezni utazott a csapat és reméli, hogy a mérkőzésre felépülnek a sérüléssel bajlódó játékosok is, és a legjobb összeállításban léphetnek pályára Kolozsváron.  

Sergiu Homei: Mindamellett, hogy kölcsön játékosként kerültem a marosvásárhelyi csapathoz, mindent elkövetek annak érdekében, hogy megmeneküljünk a kieséstől.

Giani Kirita: Bevallom, hogy azért is kerültem a FCM-hez, mivel utolsó lehetőség volt számomra, hogy leszerződhessek valahová az A-osztályban. Jelenleg a legfontosabb számunkra, hogy a elérjük a vezetőség által kitűzött célt, aztán elválik, hol folytatom utána.

Vlad Bujor: Remélem, hogy gólokkal sikerül majd segítsem az együttest, elvégre ezért vagyok csatár.

Andrei Cordos: Örvendek, hogy újra hazajöhettem, és tagja lehetek annak az együttesnek, amely már a tavaly befogadott. Gondolom, közösen bizonyíthatunk.

Goran Ljubojevic: Néhány napja vagyok itt, tetszik a város, gondolom, hamarosan beilleszkedem ebbe a közösségbe.


Share Button
Ennyien olvasták: 533

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.