Központ
2020. október 22. csütörtök, Előd

Nemes László másodszor is Világkupa-győztes kick-boxban!

Központ június 1, 2012 Sport

Nemes László másodszor is Világkupa-győztes kick-boxban!

kockbox

A nemrég Szegeden tartott 18. kick-box Világkupán, a 91 kilós kategóriában Nemes László, a marosvásárhelyi Gombos Martial Arts sportolója második alkalommal diadalmaskodott, miután 2009-ban először állhatott fel a pódium legfelsőbb fokára.  A komoly, izmos testalkatú, de szerény sportoló – a sportolás mellett a helyi Salubriserv irodai alkalmazottja, Sorin Ţerbea bizalmas embere – mesélt a dobogói helyezéséről, a felkészüléséről és jövőbeli terveiről egyaránt.

– Kétszeres kick-box Világkupa-győztes lettél, amihez gratulálok.  Mikor is kezdtél el sportolni?

– 12 évesen kezdtem el atletizálni, majd kerékpározni, de mindamellett hogy számos dobogós helyezést értem el, abbahagytam. Idővel birkóztam is, de az igazi kihívást az önvédelmi sportágak, pontosabban a keleti harcművészet jelentette számomra. Először hobbi szinten űztem, majd Gombos Attila tanácsára hallgatván, nyolc éve versenyszinten kezdtem űzni a kick-boxot. Idővel számos hazai versenyen, bajnokságon diadalmaskodtam, viszont a legértékesebb számomra a 2008-as varsói whu-shu EB-n való harmadik, a 2009-es Világkupán elért első, a 2011-es szegedi Világkupán megszerzett szintén harmadik, valamint a 2012-es Világkupán elért első helyezés.

– Gondolom, most sem volt könnyű nyerned Szegeden. Milyen volt a felkészülésed, majd a verseny?

– Egyáltalán nem volt könnyű a felkészülés, mivel néhány héttel a Világkupa előtt, összetűzésem volt a törvénnyel, ami lelkileg, szellemileg egyaránt megviselt, ugyanakkor rossz fényt is vetett rám, de mindamellett nagyon megerősített, és örvendek, hogy végleg túl vagyok rajta.

A komolyságomnak, a határozottságomnak és nem utolsó sorban edzőimnek, Gombos Csabának, meg Poczó Zoltánnak köszönhetően egy erős, de hasznos felkészítő időszakban volt részem, aminek köszönhetően diadalmaskodhattam Szegeden.

Szponzoraimnak is köszönöm a segítséget, általuk kijuthattam a Világkupára, miután 2010-ben anyagiak miatt nem tudtam ott lenni. Sajnos, edzőim nem lehettek velem, de a verseny során több magyar edző segített a felkészülésben.

A legnehezebb ellenfelem a döntőben volt, egy nálam fél fejjel magasabb (habár én is 193 cm magas vagyok), Nanet  Miletic szerb sportoló ellen győztem pontozással.

Amúgy az idei Világkupán mintegy 800 sportoló vett részt, a legsikeresebbek a világszinten is elismert orosz, fehérorosz meg szerb sportolók voltak.

– Mik a távolabbi terveid, ami a sportpályafutásodat illeti?

– Nem könnyű számomra dolgozni és sikeresen sportolni is, mivel délután járok edzésekre, vagyis a munkaprogramom után. Ahhoz, hogy még magasabb szinten űzzem ezt a sportágat, a fővárosba, vagy külföldre kellene költöznöm, amit nem tudnék megengedni magamnak anyagilag. Sajnálatos, hogy az önvédelmi sportágakat nem nagyon támogatják, pedig itt a saját magad ura vagy a versenyeken, ez nem csapatjáték, ahol a hibád kiküszöbölhetik a társaid.

Amúgy a fővárosi versenyeken szinte mindig hátrányosan pontoznak, nem azért mert magyar vagyok, hanem azért, mert nem vagyok közülük való. Mindez bosszantó, ezért is nagyobb a bizonyítási vágy bennem, mint ottani versenytársaimban. Egyelőre maximális odaadással igyekszem megfelelni a munkahelyi kihívásoknak, ezzel párhuzamosan továbbra is a legnagyobb határozottsággal és komolysággal űzöm a keleti harcművészet talán legérdekesebb változatát.

Share Button
Ennyien olvasták: 707

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.