Központ
2019. január 18. péntek, Piroska

Nemzetközi turné az E.On Kinder-kupáért

Központ szeptember 12, 2013 Sport

Nemzetközi turné az E.On Kinder-kupáért

kinder

Marosvásárhelyen tartották meg az E.On Kinder-kupáért hetedik alkalommal kiírt labdarúgó turnét, amelyet rangos hazai és immár nemzetközi részvétellel (is) szerveztek. Az előző évadok sikere nem maradt visszhangtalan, így idén már az ország határain túlról – Magyarországról, Bulgáriából és Csehországból – is érkeztek csapatok a rendezvényre.

 

A 7-13 éves gyerekek számára szervezett sporttalálkozóra összesen 114 együttes (mintegy 1500 gyerek labdarúgó) nevezett be, amelyek szombatig 368 meccset játszottak, nem csak Marosvásárhelyen: mérkőzéseket Marosszentkirályon, Marosszentgyörgyön és Nyárádtőn is rendeztek.

A turné díszmeghívottja a korábbi futballsztár, Gheorghe Hagi volt, aki a következőket mondta el a rendezvénynyitó estéjén a sajtó képviselőinek:

– Köszönjük az E.On-nak a támogatást, hiszen egy ilyen nemzetközi labdarúgótorna alkalmával fedezhetünk fel tehetséges játékosokat, akik idővel Romániát képviselhetik a legmagasabb szinten. Legyenek a gyerekek mellett, adjanak esélyt nekik, mert megérdemlik.

Annak idején én is, sok más társammal együtt hasonló labdarúgótornákon vettünk részt, ahol felfigyeltek ránk, majd felkerültünk nevesebb együttesekhez.

Minden évben sikerült több együttest meghívni az E.On Kinder-kupa rendezvényre, ahol eddig sok tehetséges gyereket láttam, akik előtt ígéretes lehet a jövő.

Arra a kérdésre, hogyan látja Románia labdarúgásának a jövőjét, a neves egykori labdarúgó a következőket mondta:

– Ha a hazai labdarúgás jövőjét latolgatjuk, akkor rengeteg munkáról kell beszélnünk. Vannak jó eredményeink minden szinten, de főleg a gyermek és ifjúsági kategóriákban kell sokat fejlődnünk, hiszen ők képezik a labdarúgás jövőjét. Minden hazai klub a fiatal tehetségekre kellene alapozzon, hogy idővel jó, elismert labdarúgókká váljanak. Én a román labdarúgás jövőjét bennük látom.

Gheorghe Hagi azt is megjegyezte, hogy a hazai labdarúgó akadémiák célja az kell legyen, hogy minél több tehetséges gyereket neveljenek, formáljanak, akik idővel kiváló labdarúgókká váljanak a hazai egyesületeknél.

Végezetül az egykori futballsztár az ASA-val kapcsolatos újságírói kérdésre elmondta, hogy jó döntésnek tartja az ASA megjelenését, amelynek sok sikert kíván, hogy felkerüljenek az 1. ligába, ugyanakkor kitartásra és türelemre inti a szurkolókat, vezetőket.

Egyébként az A.C.S. Kinder és a Sportlife által rendezett megmérettetés nyitóestéjén jelen volt még id. Pop Lupu Coriolan, az A.C.S. Kinder elnöke, Raluca Sandru, az E.On ügyfélszolgálati részlegének igazgatója és Claudiu Maior, Marosvásárhely polgármesterének személyes tanácsadója is.


Share Button
Ennyien olvasták: 348

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.