Sport

Nemzetközi tornagyőztes lett az Apollo Old Boys

A Kolozs megyei Magyarkapuson nemzetközi kispályás labdarúgótornán vett részt a marosvásárhelyi Apollo Old Boys egykori nagypályás labdarúgókat magába tömörítő együttese. A tornán a házigazda Magyarkapus hasonló korú együttesén kívül a Délegyházi Végelgyengülés öregfiúk csapata is játszott.

A rendezvényen, mindenki-mindenki alapon 2×20 perces félidők alkalmával léptek kispályára, majd a pontok és a gólarány segítségével döntődött el a végső sorrend.

Az idén a futballtornát az Apollo Old Boys nyerte, amely az első mérkőzésen 3-1 arányban győzött Magyarkapus és 4-1 arányban Délegyháza ellen. A Magyarkapus–Délegyháza találkozó 3-0-ra végződött, így a Fodor István által vezetett házigazdák másodikok, míg a Pest megyei alakulat a harmadik lett.

Az Apollo Old Boys kerete a következő volt: Czimbalmos Ferenc-kapus; Tolvaj József csk., Eugen Cizmaș, Kelemen Sándor, Muntean Tibor, Veres László, Anton Turc, ifjú Csutor András-Tomi, Sikó Ferenc, Szilágyi Dezső és Schneider László-mezőnyjátékosok.

A tornagyőztes marosvásárhelyiek két egyéni díjat is elhoztak: Szilágyi Dezső a torna gólkirálya lett 5 találattal, míg a szervezők a torna legjobb játékosa címet Czimbalmos Ferencnek ítélték oda.
Dicséretet érdemelnek a házigazdák, akik a torna végén a helyi kultúrotthonban minden játékost megvendégeltek, majd éjjelig tartó ünnepséget szerveztek.

2018-ben Marosvásárhelyen az Apollo Old Boys fogja megszervezni a következő barátságos tornát.


A Barátság torna ötletadója a hajdani vásárhelyi Constructorul, majd a Viitorul Prodcomplex egykori labdarúgója, Böjte Attila és a kilencvenes évek elején, a helyi Gloria szívós hátvédje, Nagy Zoltán (Medve) voltak – ők egyébként a szintén marosvásárhelyi Daróczi Lászlóval éveken át együtt játszottak Délegyházán (Pest megye) – , így a magyarkapusi Török Zoltánnal és Fodor Istvánnal egyeztetve, évente felváltva rendezik meg a három település között a barátságot jelképező öregfiúk labdarúgó tornát.


Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.