Központ
2017. december 12. kedd, Gabriella
Derült
Ma
Derült
Eső valószínű
Holnap
Eső valószínű
Jórészt felhős
Csütörtök
Jórészt felhős

Palecian Judit kiváló formában

Központ június 19, 2014 Sport

Palecian Judit kiváló formában

p1

A kétszeres profi ökölvívó-világbajnok Palecian Judit, miután május 24-én egy másik műfajban, a fitneszben is megmutatta oroszlánkörmeit a Koszovóban megrendezett WBPF verziójú Európa-bajnokságon, ahol egyértelmű győzelmet aratott egy roppant erős mezőnyben, május 31-én a spanyolországi Castellonban az NAC szövetség által megrendezett Testépítő és Fitness Világbajnokságon nemcsak kategóriájában lett világbajnok, hanem az abszolút győzelmet is besöpörte, azaz a kategória győztese is ő lett.

 

A korábbi kétszeres ökölvívó világbajnok ezzel a kirobbanó eredménnyel sporttörténelmet írt, hiszen arra még nem volt példa, hogy egy nő két különböző sportágban is világbajnoki címet szerezzen!

A kiváló sportember a NAC szövetség világbajnokságán maga mögé utasította a teljes mezőnyt a 40 év feletti Figure kategóriában (ami az Athletic és a Body Fitness megfelelője), sőt ő volt a legeredményesebb női versenyző is, hiszen a vegyes párosok küzdelmében, Jenei István oldalán az ezüstérmet is bezsákolta.

p2

Városunk büszkesége így emlékszik vissza a NAC világbajnoki versenyre:

– Amikor színpadra vonultunk, úgy éreztem magam a mezőnyben, mint egy fogpiszkáló a sűrű rengetegben. De aztán megláttam Vida Zoltán magyar csapatvezető (aki mellesleg zsűrizett is) megnyugtató tekintetét, és hallottam edzőm, a köbölkúti születésű, de Marosvásárhelyen nevelkedett tízszeres magyar bajnok és a 2010-es San Javier-i NAC verziójú testépítő világbajnokság 50 év fölötti Masters kategória világbajnokának, Lakatos Mihálynak a biztató szavait, így teljesen megnyugodtam.

Arra gondoltam, hogy a bokszvilágbajnoki mérkőzésen is az esélytelenek nyugalmával léptem szorítóba, aztán mégis győztesen léptem ki a kötelek közül.

Mi rossz történhet hát? Megteszem, amiért jöttem, azaz képességeimnek megfelelően küzdöttem, aztán a többi már nem rajtam múlott.

Úgy éreztem maximálisan felkészültem, tehát lelkifurdalás nem gyötört amiatt, hogy nem tettem meg mindent a sikerért – mondta el a marosvásárhelyi sajtónak az újdonsült testépítő és fitnessz világ- és Európa-bajnok, marosvásárhelyi születésű Palecian Judit.  

A 42 éves, fiatalokat meghazudtoló izomzattal megáldott fitnesz világbajnokunk, egy héttel később Budaörsön, a Világkupán is diadalmaskodott, majd június 21-én a szlovéniai Koperben, az IBFF szövetség által rendezett világbajnokságon is részt vesz, miután elsőként válogatták be a nemzeti keretbe.

Bármi is történjék ezen a versenyen, Palecian Judit egy több mint sikeres szezont tud maga mögött, mindenütt tarolt, ahol csak elindult és egy csapásra a figyelem központjába került, ezáltal is gazdagítva Marosvásárhely hírnevét.  

Share Button
Ennyien olvasták: 172

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.