Sport

Palecian Judit újabb kihívás előtt

Jakabos Zsuzsa Európa bajnok úszó olimpikonnal

A 17 éve Marosvásárhelyről Győrbe elszármazott kiváló sportoló, Palecian Judit ide s tova egy éve nem igazán hallatott magáról, amely találgatásokra adott okot: visszavonult a sportélettől, avagy megváltoztatta életvitelét, esetleg új munkakörben bizonyít?
Nos, a 49 éves, tizenötszörös fitnesz-, kétszeres professzionális ökölvívó-világbajnok nem változtatott életformát, tovább él és virul, olyannyira, hogy teljes erőbedobással készül a tavaszi idény megmérettetéseire. Nem a szorítóban akar újra bizonyítani, hiszen pofonosztó kesztyűjét már régen szegre akasztotta, hanem a fitnesz jellegű versenyeken.
Mivel Judit immáron öt szervezet világbajnoka, ezért egy hatodikat nézett ki magának, hogy siker esetén gyarapítsa világbajnoki címeinek egyébként is impozáns gyűjteményét: a már megszokott NAC verziójú világbajnokság mellett, amelyet június 6-án rendeznek meg Luxemburgban, a számára új, NBBUI szövetség által megrendezésre kerülő világbajnokságon is szeretne részt venni, amelyet a festői dél-olaszországi Tarantóban hoznak tető alá június 19-21. között.

Palecian Judit Danyi Gáborral, a Győri Audi ETO KC szakvezetőjével az edzőteremben találkozott

Említésre méltó tény, hogy maga a világszövetség elnöke, Pierluigi Borgia személyesen hívta meg a vásárhelyi amazont az említett világbajnokságra.
– Egy olyan kaliberű sportoló, mint Palecian Judit nem maradhat el az általam szervezett világversenyről – mondta el Borgia, majd az olaszokra jellemző sajátos humorral hozzátette:
– Hadd reszkessenek az ellenfelek az olasz tengerparton is, ne csak a távoli keleten vagy észak-Európában! – fogalmazott frappánsan Borgia.

A kétszeres Bajnokok Ligája győztes magyar válogatott Nagy Lászlóval

Mint a korábbi években is a NAC verziójú világbajnokságra, ezúttal is Vida Zoltánnal, a szövetség magyar elnökének vezérletével utazik ki a magyar küldöttség a világversenyre.
Reméljük, hogy a ,,Miss Boxing” fedőnévből ,,Miss Muszklivá” átvedlett városunk szülötte ezúttal is csillogó érmekkel tér haza a két szervezet világbajnokságáról.
Egy bíztos: Palecian Judit boldog, hogy a kick-boxot, valamint a profi ökölvívást követően a testépítésben, azon belül a fitneszben is megtalálta a boldogulást, de szíve legmélyén továbbra is az ökölvívást tekinti a számára legkedvesebb sportágnak.

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.