Központ
2020. december 03. csütörtök, Ferenc, Olívia

Pódiumon végzett a MÚRE a csíkszeredai kispályás labdarúgó tornán

Központ március 4, 2013 Sport

Pódiumon végzett a MÚRE a csíkszeredai kispályás labdarúgó tornán

                  

Február 28-a és március elseje között, kispályás labdarúgó tornán vett részt Csíkszeredában a MÚRE (Magyar Újságírók Romániai Egyesülete), amely a helyi Magyar Konzulátus meghívásának tett eleget. A tornán, a házigazda Magyar Konzulátus csapata mellett, jelen volt a csíkszeredai Polgármesteri Hivatal és a csíkszeredai újságírók alkotta együttes is.

 

A mérkőzések 18 percesek, egy félidősek voltak, mindenki mindenkivel játszott, majd a pontok és a gólarány alapján került sor a kis- és a nagydöntőre.

A MÚRE az első találkozón 3-0 arányban leiskolázta a csíkszeredai tollforgatók csapatát, majd nehezen, 3-2 arányban maradt alul a helyi polgármesteri hivatal, aztán 4-2 arányban a Magyar Konzulátus együttese ellen.

A kisdöntőben a MÚRE csapatának ugyancsak 3-0 arányban sikerült győznie a csíkszeredai újságírók ellen, így a torna győztese csíkszeredai Polgármesteri Hivatal, a második helyezett, Magyar Konzulátus mögött, de a sereghajtó újságírók együttese előtt, a 3. helyen végzett, 10-7-es gólaránnyal.

Ezen a tornán, az együttes különböző okok miatt nélkülöznie kényszerült talán legjobb embereit (Farczádi Attilát, Czimbalmos Csabát és Körmöczky Zoltánt), de sikerült a torna előtti napokban „leigazolnia” Csorbai Lórándot, a magyardellői református lelkipásztort, aki az együttes egyik nyerő játékosa lett.

A marosvásárhelyi tollforgatók legjobb labdarúgójának Berekméri Edmond Krisztán, a Vásárhelyi Hírlap munkatársa bizonyult, akinek sikerült részben feledtetnie hiányzó kollegáit és gólpasszaival kitűnt a mérkőzéseken.

Az együttes góljait az esti négy találkozón Kádár Zoltán (3), Csutor András (3), Csorbai Lóránd (3) és Szucher Ervin (büntetőből).

A MÚRE kerete a következő volt: Szucher Ervin-kapus, csk.; Karácsonyi Zsigmond, Nagy Miklos Kund, Bögözi Attila, Vajda György, Kádár Zoltán, Berekméri Edmond Krisztián, Czimbalmos Ferenc-Attila, Csutor András és Csorbai Lóránd-mezőnyjátékosok.

Dr. Zsigmond Barna Pál főkonzul, a kispályás labdarúgó torna védnöke:

–A csíkszeredai Magyar Konzulátusnak van egy programsorozata, miszerint sporteseményeket kezdeményezünk Konzul-kupa néven, így három hónappal korábban már rendeztünk Felcsíkon és Alcsíkon egy Konzul-kupa elnevezésű kispályás labdarúgó tornát, ami sikeres volt.

Két hete Szovátán, ugyancsak Konzul-kupa néven síversenyt is szerveztünk.

Egy hónapja Marosvásárhelyen jártam, ahol a helyi magyar újságírókkal is találkoztam, ott tudtam meg, hogy létezik a MÚRE labdarúgó együttese, akiket szívesen meghívtunk erre a barátságos tornára.

Jó hangulatú, sportszerű volt a torna, kiegyensúlyozott volt a mezőny, reméljük, hogy minden játékos jól érezte magát és gondolom, hogy még rendezünk hasonló barátságos labdarúgó eseményt.

Szőke Domokos, Csíkszereda alpolgármestere, a győztes csapat kapitánya:

– Mi – a csíkszeredai Polgármesteri Hivatal alkalmazottaiból kialakított labdarúgó együttesünk – hetente játszunk a helyi Magyar Konzulátus csapata ellen. Mindamellett, hogy a torna első mérkőzésén vereséget szenvedtünk tőlük, a döntőben sikerült büntető párbajt követően elsajátítsuk a győzelmet. Ugyanakkor szeretném, hogy rendezzünk még hasonló labdarúgó tornát.

 

 

 

 

Share Button
Ennyien olvasták: 583

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.