Központ
2020. november 28. szombat, Stefánia

Pontok helyett sok tapasztalatot szerzett a Torpi MS csapata

Czimbalmos Ferenc-Attila január 28, 2015 Sport

torpi

Esélytelenként indult és nagyarányú vereségeket szenvedett a minap a Marosvásárhelyi Torpi az Euroliga D csoportjának athéni selejtezőtornáján. Mindezeket a vereségeket a klub vezetősége és játékosai nem kudarcként fogják fel, hanem további fejlődési lehetőségként.

Az első mérkőzését a Torpi az Euroliga elmúlt idényének ezüstérmesével, a görög Vouliagmenivel szemben 31–4 arányban alulmaradt, majd a görög bajnokság címvédőjétől és a LEN-kupa tavalyi győztesétől, az Olimpiakosz Pireusztól 39–2-re, majd az ezüstérmes NGM Firenze Pallanuototól 27–2-re kaptak ki.
A torna harmadik napján szabadnapos volt a marosvásárhelyi csapat, amely az utolsó mérkőzésén, a holland ZVL-BAM Leidennel szemben 32–1 arányban maradt alul.

Mint Tóth Ferenc, a Torpi vezetőedzője megjegyezte, nagyon nehéz tornán vettek részt, ahol négy rendkívül erős csapattal kellett megmérkőzzenek: „Sajnos minden szinten távol állunk tőlük, profi csapatokról van szó. Hazájukban már több évtizede létezik a női bajnokság, nálunk viszont csupán szűk három éve.

Remélem, a lányok sokat tanultak ezekből a találkozókból, hiszen a legjobb játékosok ellen játszottak, és tapasztalatot szereztek. Tisztában vagyok vele, hogy nagyon sok munka áll előttünk” – mondta Tóth Ferenc, aki ugyanakkor köszönetet mondott a rivális Nagyváradi Crişulnak, amiért a selejtezőre kölcsönadta három játékosát.

Női vízilabda, Euroliga, D selejtezőcsoport, Athén, eredmények:
Vouliagmeni NC–Torpi MS 31–4
A Torpi gólszerzői: Szeghalmi Krisztina 2, Carmen Tecar és Török Enikő
NGM Firenze Pallanuoto–Torpi MS 27–2
Gólszerzők: Carmen Tecar és Floria Simion
Olimpiakosz Pireusz–Torpi MS 39–2
Gólszerzők: Szeghalmi Krisztina és Vidican Oana
ZVL-BAM Leiden–Torpi MS 32–1
Gólszerző: Szeghalmi Krisztina
A csoport győztese egyébként az Olimpiakosz Pireusz lett 12 ponttal.

Share Button
Ennyien olvasták: 673

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.