Központ
2020. november 24. kedd, Emma

Portyán Nyárádszereda Aranycsapata

Központ november 14, 2011 Sport

Portyán Nyárádszereda Aranycsapata

Az Aranycsapat Alapítvány elnökének, Kű Lajosnak meghívására Magyarországra utazott nemrég Nyárádszereda ifi labdarúgó csapata. Ezúttal a kétszeres magyar középiskolás és kárpát-medencei diákbajnok együttes jutalom-turnén vett részt. November 5-én, szombaton délben a csapat tagjai tanáruk kíséretében kegyeleti virágot helyeztek Albert Flórián koporsójára a Fradi pályán, ahol legendás labdarúgókkal is találkoztak.

 

Másnap, 6-án, vasárnap délben, városnézés után Székesfehérváron abban azt öltözőt használták, ahol hajdanán a Reál Madrid is készülődött a Videoton elleni UEFA kupabeli mérkőzésére. Mielőtt összecsaptak volna Kárpátalja és Felvidék közös diák-válogatottjával, a Nyárád melléki legénység együtt ünnepelte meg a mintegy 200 fős közönséggel Várhidi Pál, magyar válogatott labdarúgó születésének 80. évfordulóját.

A székely és a magyar himnusz elhangzása után kezdődő mérkőzésen Nyárádszereda hiába jutott vezetéshez, miután Felvidék és Kárpátalja 20 percenként cserélgette teljes legénységét, erősen megdolgozták a Bekecsalja székely ifjait, s végül kiegyenlítettek. A döntetlenre végződő barátságos meccs után a küldöttségek a főtribünből nézhették a Videoton – Újpest bajnoki összecsapást, amit a hazaiak nyertek 3-0 arányban.

A találkozó utáni állófogadáson a külhoni fiatalok találkozhattak a Videoton portugál edzőjével, és a Videoton tiszteletbeli elnökével, Melocco Miklós képzőművész pedig gyönyörű Széchenyi István arcképpel ajándékozta meg a csapatot. A fogadáson Orbán Viktor kormányfő is megvillant, parolázgatott, és üdvözletét küldte az otthoniaknak.

Share Button
Ennyien olvasták: 614

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.