szalkay
Sport

Radikális változások előtt a BC Mureş

szalkayRadikális
változások előtt a BC Mureş

Mint ismeretes, befejeződött az idény a marosvásárhelyi BC Mures férfi A-osztályos kosárlabda csapata számára, miután az elmúlt héten, a felsőházi rájátszásban, a három győzelemig tartó negyeddöntőben alulmaradt a kolozsvári U-Mobiltecoval szemben. Így nem sikerült elérni a vezetőség által kitűzött célt, azaz az első két hely egyikére való kerülést. Szalkay József, a BC Mures kosárlabda klub elnöke, az U-Mobilteco elleni, negyedik, s egyben sorsdöntő mérkőzés másnapján, a Központnak adott interjút, amelyben értékelte az együttes szezonbeli teljesítményét, sőt az egyesület jövőjéről is beszélt az ismert szakember.

– Elnök-úr, hogyan értékeli a BC Mures 2011-2012-es bajnoki idénybeli teljesítményét?

– A csapat átlagosan, azaz közepesen szerepelt ebben a bajnoki szezonban, hiszen nem sikerült teljesítenie a vezetőség által kitűzött célt. Eléggé ingadozóan játszottunk a bajnokság során, voltak jó, vagy nagyon jó mérkőzéseink – ide sorolhatnám a premierként, Ploieşti-en elért győzelmet a CSU Asesoft ellen, vagy a temesvári idegenbeli győzelmet –, de ugyanakkor többször játszottunk gyengén, hiszen vesztettünk el fontos mérkőzéseket itthon, például a Nagyvárad, a Medgyes meg a Ploiesti ellen. Ahhoz képest, hogy milyen anyagi befektetésben volt része az együttesnek, jobb eredményt várt mindenki.

– Mivel magyarázható, az ön által is kifogásolt, ingadozó teljesítmény?

–  Ez főleg az edzőváltásnak tudható be, hiszen mint ismeretes, az alapszakasz közepéig, a Déri Csaba által edzett együttes támadóbb, látványos kosárlabdát játszott, utána Szekulovicssal védekezésre koncentráló, szervezettebb játékot mutattunk. A másik tényező, ami miatt gyengébb volt az együttes teljesítménye, azzal is magyarázható, hogy a csapat néhány, 30 év feletti vezéregyénisége – itt főleg Stănescura, Lăpuştéra, Tudorra gondolok– nehezebben bírta a hajszát, a szerdai-szombati mérkőzéseket. Cooley távozása is megviselte az együttest, főleg a negyeddöntő mérkőzései előtt, aki az egyik fontos alkatrésze volt a BC Mures gépezetének.

 

– Hogyan tovább, azaz milyen változások elé néz a kosárlabda klub?

 

– Igazgatótanácsi ülésünk lesz, melyen bizonyos dolgokat megbeszélünk, annak alapján fogunk majd dönteni. Mint köztudott, választások előtt vagyunk, reméljük, hogy olyan polgármesterünk lesz, aki ezután is támogatja, sőt jobban fogja támogatni a sportot, a kosárlabdát is, mert ez a csapat – amiként a többi is – nagyban függ az anyagiaktól.

Elképzelhető, hogy ezután nem fogunk a drága külföldi játékosokra támaszkodni, hanem hazai, fiatal tehetségekre is építünk majd, sőt olyanokra, akiknek vásárhelyi szívük van. Mint ismeretes, az összes játékosnak lejár a szerződése, mivel nálunk a bajnokság szeptembertől április végéig tart, mi csak arra az időszakra kötünk szerződést velük, hiszen nem tudjuk megengedni, hogy a nyár folyamán is, amikor szünetel a bajnokság, fizessük őket. Egy biztos: az U-Mobilteco elleni, utolsó mérkőzésünk sorsdöntő volt. Elmondhatom, azzal, hogy zsinórban másodszor nem tudtuk teljesíteni a vezetőség által kitűzött célt, kicsit sajnos visszaéltünk a szponzorok jóindulatával, türelmével és bizalmával.

Jelen pillanatban én nem vagyok benne biztos, hogy a jövőben is a támogatóink ugyanúgy finanszíroznak majd bennünket.

 

– A vezetőség meg van elégedve a szerb edző, Szrecsko Szekulovics edzési módszereivel, teljesítményével?

 

– Én, a klub elnökeként meg vagyok elégedve. Az sem titok, hogy a folytonosság híve vagyok. Az, hogy marad-e Szekulovics, először is tőle, majd a vezetőtanács képviselőitől és a befektetőktől függ.  

 

– Egy biztos, hogy a marosvásárhelyi közönség megérdemli, hogy ezután is A-osztályos, minőségi kosárlabdában legyen része…

 

– Ez vitathatatlan, ezért biztosíthatok mindenkit afelől, hogy a következő szezonra is első osztályú csapatunk lesz, viszont úgy érzem, hogy a város vezetése többet várt el az együttestől és lehet, hogy radikális változások lesznek a csapatnál.  

 

Időközben, megtartották az igazgatótanácsi ülést, amelyen a BC Mures vezetősége felajánlotta Szrecsko Szekulovics edzőnek a szerződése meghosszabbítását. A szerb szakember választ két héten belül ígért.

 

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.