Központ
2020. január 18. szombat, Piroska

Sikeres atléták a vásárhelyi veteránok

Czimbalmos Ferenc-Attila július 6, 2017 Sport

Veterán atléták: Böjte, Barabási, Csizmadia és Fülöp

Újabb sikereket értek el a marosvásárhelyi veterán atléták a július 1-2-a között Bukarestben megrendezett román senior atlétika bajnokságon, amely rendezvényre a helyi Iolanda Balaș-Sötér sportpályán került sor.

Böjte Attila a 100 és 200 méter síkfutásban, hármasugrásban és távolugrásban nyert aranyérmet, Barabási Rozália 80 méteres gátfutásban lett első és 100 és 200 méter síkfutásban második, míg Fülöp Csaba két ezüst- és egy bronzérmet nyert el a dobópróbákban, azaz súlylökésben, gerelyhajításban és diszkoszvetésben, végül Csizmadi Mihály Zsolt az 5000 és 10 000 méter síkfutás után léphetett fel a dobogó második fokára.

A fővárosi országos verseny előtt Barabási és Fülöp Budapesten vett részt a Magyar Atlétika Szövetség által június 24-re kihirdetett Senior Országos Atlétika Bajnokságon, amely rendezvényre 35 évnél idősebb sportolók indulhattak különböző korosztályokban az Ikarusz pályán, de a versenyszámokon többek közt szlovák, osztrák és luxemburgi atléták is versenyeztek.
Barabási Rozália a 80 méteres gátfutásban arany-, 100 méter síkfutásban bronzérmet szerzett, míg Fülöp Csaba súlylökésben harmadik helyezést ért el.

Mint Barabási a Központnak elmondta, a Magyar Atlétikaszövetség elnökének, Sátor Lászlónak meghívására érkeztek Budapestre, ahol nagyszerű fogadtatásban volt részük.

Share Button
Ennyien olvasták: 1220

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.