Központ
2020. szeptember 18. péntek, Diána

Sikeres volt a „kosárlabdarúgó” találkozó (fotógaléria)

Czimbalmos Ferenc-Attila december 4, 2014 Sport

Szerdán este a ligeti Sportcsarnokban került sor arra a karitatív ,,kosárlabdarúgó” mérkőzésre, amelyen a kezdeményező Maros KK kosarazói és az ASA labdarúgói léptek pályára két negyednyi kosár és két negyednyi foci erejéig. A gyűjtési akció során összegyűlt pénzt (7854 lejt) a Szent Erzsébet Egyesület árva gyerekei számára adományozták, amely összeget a két sportklub további két-két ezer lejjel megtoldotta.

IMG_4862

 

IMG_4841

 

Ez a „kosárlabdarúgó” találkozó mind a Maros KK, mind pedig az ASA számára könnyed felkészülési program volt, hiszen mindkét csapat bajnoki meccset játszott vasárnap – a Maros KK a férfi kosárlabda-bajnokság 9. fordulójában a Nagyszebeni Atlassib otthonában játszott, míg az ASA hazai pályán fogadta az Astra Giurgiut csapatát a labdarúgó 1. liga 16. fordulójában.

IMG_4925

A kosár-negyedekben a kezdő csapatban pályára lépett a Barro, Peciukas, Ceskovici, Ivanovici, Adamovici, (Maros KK), illetve az N’Doye, Viciu, Botoșer, Stăncioiu és Bejan (ASA) kezdő ötös, majd a félidő után Jakab (kapus), Barro, Ivanovici, Ceskovici, Adanovici, illetve Claudiu Maior (kapus), Sepsi, Hora, Amauri és Voiculeț alkotta két kezdőcsapat állt be futballozni, aztán idővel pályára léptek a két sportklub többi játékosai is.

Egyébként a labdarúgó mérkőzés góljait Sepsi, Hanca (2), Hora, Goga, Stăncioiu (kidobásból), illetve Ivanovici (2), Barro, Peciukas(2), Adamovici (3), Adrian Oprea szerezték, így 9-6 arányban a Maros KK játékosai győztek, sőt a kosárlabda negyedekben is ők diadalmaskodtak, még akkor is, ha N’Doye kétpontosát 15 pontnak mutatta ki az eredményjelző tábla.

IMG_4908

 

A találkozó alkalmával az ASA együttesét Claudiu Maior alpolgármester, míg a Maros KK csapatát Borbély László parlamenti képviselő és Kelemen Márton, a Maros megyei tanács alelnöke is „erősítette”.

A kosárlabda-negyedeket a Bukaresti László FIBA-játékvezető, illetve a labdarúgó-negyedeket Cseh Gábor, a Maros Megyei Labdarúgó-egyesület (AJF) játékvezetői testületének alelnöke vezette.

A csapatok köszönik a támogatást a bőkezű segítőknek, amit egy szórakoztató esttel próbáltak meghálálni.

IMG_4923

Tehetségesek, de nem mindegyik

A jótékonysági mérkőzésből kitűnt, hogy mindkét együttes játékosai közt vannak néhányan, akik jól bűvölik a labdákat (Gorobsov, Stancioiu és N’Doye kiválóan kosarazott, de Ivanovici, Adamovici és Lázár László is jól futballozott), habár az ASA játékosai a bemelegítők során lábbal is próbálták bejuttatni a gyűrűbe a lasztit.

IMG_4859

Dicséretet érdemel Gorobsov, aki profi kosarasként játszott, de Velayos, Székely és Gorobsov slam-dunkját is megtapsolta a közönség.

A kosárlabda-összecsapáson viszont nem lépett pályára többek közt Goga, Mureșan, Hanca vagy Amauri sem, akik viszont játszottak a foci-negyedekben, hiszen a „pöttyöst” jobban bűvölik, mint a kosárlabdát.

Jól szórakozott a közönség

A meccsek során nem hiányoztak a murisabb jelenetek sem: adott pillanatban Peciukas trikót váltott, majd beállt az ASA-hoz; aztán Ivanovici a trikója alá becsempészett egy focilabdát, amit a kapu előterében kivett, majd a hálóba lőtte; Bumba (172 centi) sikeresen ugrott fel Barro (2 méter 7 centi) mellett a kosárlabdáért, amit megszerzett ugyan, de bírói segítséggel.

A zsákolásos produkció bemutatása a helyi szurkolók kedvencének, N’Doyénak csak akkor sikerült, amikor jó barátja, a szintén szenegáli Barro és a nagyváradi Lázár László őt ugrás közben felemelték a gyűrű magasságához.

IMG_4917

 

Cselgáncs-bemutató, zsákolás és fogadás a szünetben

A mérkőzés szünetében a marosvásárhelyi Hikaritori fiatal cselgáncsozói (edző ifj. Oláh Sándor) tartottak bemutatót, majd  a Maros KK három játékosa (Sammy Emile, Ousmane Barro és Lázár László), illetve Gorobsov, Velayos és Székely János (mindhárom ASA) zsákolási produkciója után Kádár Zoltán, a Maros KK és Vlad Podar az ASA sajtóreferense kosárra dobó versenyt szerveztek. A fogadást a Marosvásárhelyi Rádió szerkesztő műsorvezetője fölényesen nyerte meg, majd a gyűjtési akcióba mindketten belepótoltak.

IMG_4912

IMG_4927

 

Nyilatkozatok

Lázár László, Maros KK:

– Fontos, hogy anyagilag segíteni tudunk a Szent Erzsébet Egyesület árva gyerekein. Egyébként karitatív rendezvényeken szívesen veszünk részt.

Polyák László, Maros KK:

– Dicséretes dolog, hogy a Maros KK e rendezvény által segíteni tudja az árva gyerekeket, akiknek így boldogabb lehet a karácsonyuk.

Cristian Pustai, ASA vezetőedző:

– Szép eseményen vettünk részt, reméljük, hogy nem lesz az utolsó hasonló rendezvény, amelyen pályára léptünk. Visszavágót is szeretnénk nagypályán, hiszen a teremben nem ment a legjobban a játék a szűk pályaviszonyok miatt.

Ousmane N’Doye:

– Sportszerető családból származom, gyerekkoromban több sportágat is kipróbáltam, így megszerettem a kosárlabdát is. Élmény számomra, hogy egy ilyen eseményen pályára léphetek.

Következik a „röplabdarúgó” vagy „kézikosárlabda” mérkőzés? 

Hasonló „vegyes” találkozókra még sor kerülhet a közeljövőben is, főleg ha karitatív jellegűek. Gondolom, szívesen drukkolna a helyi közönség például egy „röplabdarúgó”, vagy ,,kézikosárlabda”, akár egy ,,röp(terem)labdarúgó-kosármeccsen”, de el tudnék képzelni egy ,,amerikai futball-labdarúgó” mérkőzést is…

Share Button
Ennyien olvasták: 732

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.