Központ
2020. június 01. hétfő, Tünde

Simona Spiridon Kézilabda Gála harmadszor

Czimbalmos Ferenc-Attila június 10, 2017 Sport

A Nemzetközi Gyereknap alkalmából június 1-én Bálint Julianna, a Bolyai Farkas Elméleti Líceum testnevelő tanárnője harmadik alkalommal szervezte meg a Simona Spiridon Kézilabda Gálát, ezúttal a marosvásárhelyi Sportcsarnokban, miután 2015-ben és 2016-ban a gernyeszegi sportcsarnokban került sor a megmérettetésre.

Az idei megmérettetésen a házigazda Bolyai Farkas Elméleti Líceum (edző: Bálint Julianna és Fazakas Mária) lány- és fiúcsapatain kívül még részt vett a szintén marosvásárhelyi Pegasus (edző: Biró Zia és Sebastan Haidu) és Play Marosvásárhely (edző: Alina Muntean és Eugen Cociș), továbbá a VSK Csíkszereda (edző: Szabó Előd és Erős Levente), a szovátai Medve-tó Kézilabda Klub (edző: Cristian Weis és Horváth Zsuzsanna), a nyárádszeredai Deák Farkas Általános Iskola (edző: Májai Imre) és a szatmárnémeti Kálmándi Szivacskézilabda Klub (edző: Beleni Gábor) gyerekegyüttesei is.
A mérkőzésekre két, erre az alkalomra kialakított kispályán került sor, a találkozók kanadai rendszer szerint voltak lejátszva, vagyis az eredményeit nem jegyezték, viszont minden kézilabdázó érmet, oklevelet vett át, ugyanakkor fagylaltot és szendvicseket is kaptak a rendezőktől.

Ezen a szinten a legfontosabb tényező minden résztvevő diák számára a jókedv, a szórakozás és főleg a tapasztalatszerzés volt.

Pegasus 4

A találkozókat Babó Melinda (Active 7) és öccse, Babó Szilárd jól vezették, míg a rendezvény díszmeghívottja a 70 éves Marina Kulcsár marosvásárhelyi edző volt, aki az évek során számos kézilabdázót fedezett fel városunkban.

Pegasus 1

Érdekességként említhető meg, hogy a résztvevő csapatok közül a Pegasus junior 4-es (2006-ban születettek és kisebbek) korosztályú lánycsapata (Tania Simon, Teodora Orza, Alexandra Chertes – kapusok; Márton Evelin, Maia Soare, Babos Noémi, Sonia Bendriș, Alexia Lazăr, Alexia Lazăr, Nicoleta Crișan, Teodora Damian, Crista Stan, Nicola Pruna, Daria Chirilă, Maria Borz, Giulia Totolici, Verona Obreja, Ariana Bungărdean, Mara Dolha, Andreea Pop és Melisa Laslo – mezőnyjátékosok) volt a legjobb – hiszen minden mérkőzésükön diadalmaskodtak – , ők az előző tornákon nyújtott jó teljesítményeiknek köszönhetően kvalifikálták magukat a döntő tornára, amelyet június 8. és 11. között tartanak Râmnicu Vâlceán.

A bolyais kézisek közös kepe

A Bálint Julianna – Simona Spiridon barátságáról

Bálint Spiridonnal 2009. novemberében találkozott először Râmnicu Vâlcean, amikor az Oltchim – Győri ETO Bajnokok Ligája találkozón nézőként vett részt az egykori Multiprod kézilabdásaival együtt.
Az igazi kapcsolatkialakítás 2010. január 17-én történt, amikor a győri Magvassy Mihály Sportcsarnokban került sor az Audi ETO – Oltchim BL csoportmérkőzés visszavágójára, ahová kiutaztak a Multiprod kézisei néhány kedves győri szurkolónak is köszönhetően, akikkel még a novemberi, Râmnicu Vâlceai odavágó során ismerkedtek meg:

Bálint Julianna Simona Spiridon levelét olvassa fel

,,Az ottani szurkolók megbeszéltek egy, számunkra a mai napig is felejthetetlen találkozót a győri kézilabdásokkal. Spiridonnal és társaival a konditeremben találkoztunk, ajándékokkal leptek meg minket, le nem írható örömben volt részünk, ugyanis a gyerekek rövid ideig együtt lehettek példaképeikkel. Spiridonnal és Brădeanuval románul beszéltünk, ami jól esett nekik. Simonával aztán nemsokára felvettük a kapcsolatot, és ő mindig elismerően és pozitívan válaszolt, igazán értékelte a Gernyeszegen kifejtett munkánkat és tulajdonképpen innen indult útnak ez az életre szóló barátság. Spiridon nevét sok gernyeszegi és környéki kézilabdázó gyerek ismerte meg. Râmnicu Vâlceatól Bécsig, Győrön át, így volt alkalmunk élőben találkozni vele, szurkolni neki.

A VSK Csíkszereda csapata

2011-ben kiutaztunk a United World Games nevű kézilabdatornára Klagenfurtba, ahová évente beneveztünk, így számunkra mindig fontos megállóhely volt Bécs. Akkor is találkoztunk Simonával, barátságos meccset is játszottunk a Hypo korosztályos csapataival egy olyan csarnokban, ahol 8-szor volt magasba emelve a BL-serleg. Fantasztikus élményekkel gazdagodtunk. Azóta jó baráti és szakmai kapcsolatot alakítottam ki a Győri Audi ETO kézilabdázóival, azon belül a csapat egykori tagjával, Simona Spiridonnal is, amely kapcsolatot a mai napig is ápolom” – mondta el Bálint Julianna, aki a Kolozsvári BBTE sportegyetemen a mesteri fokozatú vizsgád tételét is az egykori országos bajnok és Románia-kupagyőztes Mureșul kézilabda-együtteséről készítette.

A csíkszeredaiak és a nyárádszeredaiak közös csapata

Spiridon levélben üdvözölte a gála résztvevőit

Az Oltchim, a bécsi Hypo, a Győri AUDI ETO és az orosz Zvezda Zveningorod egykori kézilabdázója, az 50-szeres román és 100-szoros volt osztrák válogatott kézilabdázó, Simona Spiridon levélben üdvözölte a kis kézilabdázókat, amelyet jó barátnője, Bálint Julianna olvasott fel. Idézet a levélből:
,,Megtiszteltetés számomra és ugyanakkor nagyon örvendek, hogy egybegyűltetek Marosvásárhelyen, és immár harmadszor szervezitek meg a Simona Spiridon Kézilabda Gálát.
Ne felejtsétek el, hogy a legszebb csapatsportot űzitek, mindezt szívvel és lélekkel tegyétek, és ne felejtsétek el a tanulást az első helyre tenni, hiszen anélkül semmit sem fogtok elérni az életben. Azt szeretném, ha a példámat követnétek, mivel nekem a tudás és a kézilabda jelentett és jelent mindent az életben.
A sport számos örömet és élményt nyújt, de ugyanakkor áldozattal is jár. Ti vagytok azok, akik feláldozzátok a gyerekkorotokat, hogy a holnap, a jövő győztesei lehessetek.
A szüleitek számára is azt kívánom, hogy továbbra is támogassanak, hogy sportoljatok, akár magasszintű teljesítménysportolókká váljatok, mert a segítségük nélkül a célok elérése néha talán nehezebb, de nem lehetetlen” – mondta az ifi EB- és VB-győztes, a legmagasabb edzői fokozattal rendelkező Spiridon, aki jelenleg a bécsi ÖLSZ (Österreichische Leistungssport-Zentrum Südstad) elnevezésű Sport- és Szabadidőközpont (Kézilabda Kiválósági Központ) kézilabda szakosztályának irányító-vezetője, emellett osztrák ifi válogatott edző.

A gála kabala figurái a kenguru a krokodil és a méhecske

Share Button
Ennyien olvasták: 720

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.