Központ
2018. július 20. péntek, Illés

Steaua-verés, majd gólzáporos győzelem: éllovas az ASA!

Czimbalmos Ferenc-Attila május 7, 2015 Sport

ASA MS 2015

Miután a 29. fordulóban értékes, 1-0 arányú győzelmet aratott az addigi listavezető Steaua otthonában, a bajnokság legnagyobb gólarányú győzelmét aratta hazai pályán, hiszen emberelőnyét kihasználva, a második félidőben kiváló játékkal 6-1-re lesöpörte a pályáról a Gheorghe Hagi által edzett Viitorul csapatát.  

Hagi együttese jól kezdte a mérkőzést, viszont két alapjátékosa, Mitrița és Marin két ízben is elpuskázták a gólhelyzeteiket (Stăncioiu remekül hárított), aztán az elhalványult játékot produkáló Viitorul ellen megindult a hazai-gólhenger: Hora mesterhármasa mellett N’Doye, Goga is gólt szerzett, sőt egy Perju-öngól is besegített a gólzáporos hazai győzelembe.

Az újabb három ponttal– az ASA hatodik soron következő győzelme volt a Sziget utcában–, megerősítette első helyét a tabellán.

Érdekességként említhető, hogy az ASA 48 góljának több mint egyharmadát, azaz 19-et N’Doye és Hora szerezték: N’Doye 20 mérkőzésen szerzett 12 találatával az ASA gólkirálya, míg Hora 27 találkozón 9 alkalommal volt eredményes.

S ami a legérdekesebb, az ASA 2014. november 23. óta nem kapott ki, akkor a Petrolul otthonában szenvedett 2-0 arányú vereséget!

A következő fordulóban az ASA a Medgyesen a Gaz Metan ellen játszik, azon csapat ellen, amely a kiesés ellen harcol és az utolsó négy találkozón nem sikerült győznie hazai pályán. Az ASA-színeiben nem léphet pályára az eltiltott Sepsi (aki helyét Silviu Ilie veszi át) és M. Constantin, de a sérült Bumba és Gorobsov játéka is kérdéses.

Az utolsó négy fordulóban eldől (reméljük a javunkra), hogy az ASA vagy a Steaua lesz Románia bajnoka.

A helyi illetőségű Sergiu Hancát, Adrian Viciut, Ciprian Botoșert, Sepsi Lászlót, de ugyanakkor a tehetséges zabolai Fejér Bélát, a temesvári Székely Jánost, a rutinosabb segesvári Gabi Mureșant, továbbá Zicut, Horát, Bumbát is soraiba tudó ASA idei kiváló teljesítménye, a lelkes szúrkolók bíztatása és nem utolsó sorban

Marosvásárhely labdarúgásának hagyománya megérdemlik a bajnoki címet!

A találkozóra vasárnap 18.30 órától kerül sor, a mérkőzést a Digi és a Look TV élőben közvetíti.

Share Button
Ennyien olvasták: 477

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.