Központ
2020. szeptember 24. csütörtök, Gellért, Mercédesz

Szászrégeni sportgála: elismerés a legjobbaknak

Czimbalmos Ferenc-Attila február 5, 2015 Sport

regen3

Színvonalas sportgálát rendezett szombaton délután Szászrégenben, a George Enescu Művelődési Házban a helyi és az országos Tömegsport Egyesület a helyi önkormányzattal, a Maros Megyei Labdarúgó-egyesülettel és a Maros Megyei Sportigazgatósággal közösen.

A szervezők több kategóriában díjazták a sportolókat: szászrégeni sportnagykövetek (főleg szászrégeni születésűek, de más sportkluboknál tevékenykednek), sportszemélyiségek, edzők, vezetők, továbbá csapatok, veterán és kiemelt sportolók, post mortem, iskolás sportolók, a sportolás támogatói (magánszemélyek, vállalkozók és szponzorok), a tömegsport kiválóságai és 2014 teljesítménysportolói kategóriájában.

regen1

A kiemelt sportolók kategóriában külön említették a veterán, a felnőtt, ifjúsági és gyerekkategóriába tartozó sortolókat.

A sportnagykövetek kategóriájában díjazták többek közt Mironcic (Barabás) Enikő kajakost, aki részt vett a 2012-es Londoni Olimpián, a Doczi Vasile és Marius birkózó testvérpárt, akik az Egyesült Államokban váltak ismertté, Emil Pavel Pop világbajnok kick-boxost, Ioan Mera és Fülöp István (FC Botoșani) labdarúgót, Uța Rareș kosárlabdázót, aki a Szászrégeni ISK színeiben tűnt fel és jelenleg a spanyolországi Malaga sportolója, Schuller Cristian sporttanárt (a montreali Román-Amerikai Futballakadémia igazgatója).

A sportszemélyiségek csoportjában érdemoklevéllel és kupával tüntették ki Mirona Gliga sporttáncost, edzőt, aki öt sporttánc-világbajnokságon szerepelt és szerzett érmet, Adina Ința fitneszedzőt, Tiberiu Gabor, Adrian Enyedi és Vasile Costan egykori labdarúgókat, Győri Tibor jiu-jitsu edzőt (Red Dragon Fight), Győri István kerékpárost, Budai Barna sporttanárt, a Szászrégeni ISK koordinációs igazgatóját, Gabriel Tonceant, a Román Testépítő és Fitneszszövetség elnökét, Peres Miklóst, a Szászrégeni ISK birkózóedzőjét is.

A csapatok kategóriájában díjazták az ISK, az Avântul, az Alexandru Ceușan ISK, a Red Dragon Fight SK és a Szászrégeni Hegedűk Tánca szászrégeni egyesületeket.

regen

A kiemelt sportolók kategóriájában a színpadra lépett többek közt a 80 esztendős Maksai Mózes sporttanár, edző, Ioan Tărcan egykori játékvezető, Adorjáni László, a helyi tömegsport népszerűsítője, valamint Păcurar Romulus Alin veterán birkózó, aki a Szászrégeni ISK minden idők legjobb sportolója is egyben.

A tömegsport kiválóságai kategóriában elismerésben részesült Vajda Ferenc kerékpáros, Kántor Imre asztaliteniszező, Zajzon Béla sporthorgász, Sebastian Suciu teremlabdarúgó, Mihai Gheorghe 75 éves veterán atlétázó is.

A legérdekesebb kategóriában, a 2014-es év teljesítménysportolói közt kitüntetésben részesült a rendkívül vonzó Kerestély Szintia aerobic és fitnessz-bajnok, Florin Dogaru és Horatiu Forgaci testépítő, Stoica Vilmos és Alina Casoni labdarúgó, Barta Dániel és Narcis Halațiu jiu-jitsus, Mihnea Ognean sakkozó, Valentin Sergiu Pop bírkózó, Szabó Sándor, Miruna Gliga, Andreea Suciu, Tudor Mureșan sporttáncos, valamint Cezara Farcaș-Mircea Șerban Botoș és Alexia Rus-Vlad Niculescu sporttáncpáros.

A kategóriák szüneteiben a színpadra léptek az Adina Ința által vezetett Aerobic tánccsoport tagjai, a Szászrégeni Hegedűk Tánca SK táncosai, valamint Cezara Farcaș-Mircea Șerban Boitoș, illetve az Alexia Rus-Vlad Niculescu sporttáncpáros és a Moștenitorii Neamului egyesület néptáncosai.

C.A.

Share Button
Ennyien olvasták: 807

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.