Központ
2020. október 21. szerda, Orsolya

Szőcs Bernadette kétszeres országos bajnok!

Központ december 6, 2012 Sport

szbSzőcs Bernadette kétszeres országos bajnok!

A december 9-16-a között az indiai Hyderabadban rendezendő ifi világbajnokságra készülve, a marosvásárhelyi születésű, de Besztercén asztaliteniszező Szőcs Bernadette-Cynthia részt vett a Buzăuban megrendezett U-21-esek (nagy ifjúságiak) országos bajnokságán, ahol két arany- és egy ezüstérmet szerzett.

A vegyes párosban, a kézdivásárhelyi Kanabe Szilárd oldalán a döntőig jutott, ahol szoros küzdelemben, 3-2 arányban maradtak alul a konstancai-cămpulung-i Munteanu-Postoaca párossal szemben, így az ezüstérem birtokosai lettek.

A lánypárosban, a szlatinai Irina Ciobanuval, minden meccsüket megnyerve, a döntőig meneteltek, ahol 3-1-re legyőzték a buzau-zilahi Istrate-Vincze párost, s így az aranyéremnek örvendhettek.

A legfontosabb versenyszámban, az egyéniben Bernie egymásután nyert egy konstancai, majd  egy buzăui lány ellen (4-2), majd az elődöntőben, az ausztriai Szuperligában játszó Postoaca ellen is diadalmaskodott (4-0).

A döntőben sima, 4-0 arányú győzelmet aratva a Franciaországban pingpongozó zilahi Vincze ellen (4-0), így elhódítva a bajnoki babérokat (amit Bernadette még korábban is több ízben megnyert).

Bernadette bátyja, Hunor nem tudott részt venni az idén ezen a versenyen, a németországi Bundesliga 2-ben szereplő TTS Borsum me, engedélyezte az elutazását, így nem tudta megvédeni a tavalyi 3-szoros bajnoki címét.

Megjegyezendő, hogy november 20-án, a 3 aranyé remmel Bahrainból hazautazó Bernie-nek még volt ideje kiutazni a norvégiai Stavangerbe, ahol megnyerte a Norvég kupát női felnőtt (Damen Elite) és U-21-es korcsoportban is, majd engedélyt kapott a rendezőktől, hogy a fiúk (!)U-21-es kategóriájában is részt vegyen, ahol az előkelő 5. helyen végzett (a legjobb 8 között, a későbbi győztes kínai fiútól kapott ki 3-1-re).

A román szakszövetség és főszponzora által a napokban kiadott 2013-as naptárában is láthatjuk a kis marosvásárhelyi lányt, míg az asztalitenisz-sportfelszereléseket gyártó Tibhar-cég 2012-2013-as katalógusában is megcsodálhatjuk a Bernadette fotóit.


Share Button
Ennyien olvasták: 494

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.