Központ
2017. december 15. péntek, Valér
Eső valószínű
Péntek
Eső valószínű
Jórészt felhős
Holnap
Jórészt felhős
Borús
Vasárnap
Borús

Szőcs Bernadette kétszeres országos bajnok!

Központ december 6, 2012 Sport

szbSzőcs Bernadette kétszeres országos bajnok!

A december 9-16-a között az indiai Hyderabadban rendezendő ifi világbajnokságra készülve, a marosvásárhelyi születésű, de Besztercén asztaliteniszező Szőcs Bernadette-Cynthia részt vett a Buzăuban megrendezett U-21-esek (nagy ifjúságiak) országos bajnokságán, ahol két arany- és egy ezüstérmet szerzett.

A vegyes párosban, a kézdivásárhelyi Kanabe Szilárd oldalán a döntőig jutott, ahol szoros küzdelemben, 3-2 arányban maradtak alul a konstancai-cămpulung-i Munteanu-Postoaca párossal szemben, így az ezüstérem birtokosai lettek.

A lánypárosban, a szlatinai Irina Ciobanuval, minden meccsüket megnyerve, a döntőig meneteltek, ahol 3-1-re legyőzték a buzau-zilahi Istrate-Vincze párost, s így az aranyéremnek örvendhettek.

A legfontosabb versenyszámban, az egyéniben Bernie egymásután nyert egy konstancai, majd  egy buzăui lány ellen (4-2), majd az elődöntőben, az ausztriai Szuperligában játszó Postoaca ellen is diadalmaskodott (4-0).

A döntőben sima, 4-0 arányú győzelmet aratva a Franciaországban pingpongozó zilahi Vincze ellen (4-0), így elhódítva a bajnoki babérokat (amit Bernadette még korábban is több ízben megnyert).

Bernadette bátyja, Hunor nem tudott részt venni az idén ezen a versenyen, a németországi Bundesliga 2-ben szereplő TTS Borsum me, engedélyezte az elutazását, így nem tudta megvédeni a tavalyi 3-szoros bajnoki címét.

Megjegyezendő, hogy november 20-án, a 3 aranyé remmel Bahrainból hazautazó Bernie-nek még volt ideje kiutazni a norvégiai Stavangerbe, ahol megnyerte a Norvég kupát női felnőtt (Damen Elite) és U-21-es korcsoportban is, majd engedélyt kapott a rendezőktől, hogy a fiúk (!)U-21-es kategóriájában is részt vegyen, ahol az előkelő 5. helyen végzett (a legjobb 8 között, a későbbi győztes kínai fiútól kapott ki 3-1-re).

A román szakszövetség és főszponzora által a napokban kiadott 2013-as naptárában is láthatjuk a kis marosvásárhelyi lányt, míg az asztalitenisz-sportfelszereléseket gyártó Tibhar-cég 2012-2013-as katalógusában is megcsodálhatjuk a Bernadette fotóit.


Share Button
Ennyien olvasták: 227

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.