Központ
2020. november 29. vasárnap, Taksony

Szerencsés volt a Medgyes elleni győzelem

Központ április 13, 2012 Sport

fcmSzerencsés volt
a Medgyes elleni győzelem

Miután a 61. percben Bujor kapura lövése célt tévesztett, de a jó ütemben érkező Astafei, mintegy két méterről a kapuba kotorta a labdát, volt még három ordító helyzet az utolsó húsz percben, amiből szerencsére nem született gól.

 

Azaz, mindhárom helyzetet a Gaz Metan játékosainak sikerült kihagyniuk (Markovics két méterről Albuţ lábát találta el, Vitinho pöckölését a marosvásárhelyi hálóőr a jobb kapufának ütközve hárította, Avram pedig kevéssel fejelt mintegy tíz méterről a kapu fölé), így elmondhatjuk, hogy szerencsés győzelmet aratott csapatunk. Sőt, a gyengébb játékot produkáló marosvásárhelyiek sok téren alulmaradtak ellenfelükkel szemben, ami a játék képét illeti, ezért jogosabb lett volna a pontosztozkodás.

A mérkőzés végén fellángoltak a kedélyek, miután Ghionea, a Markoviccsal való ütközése után, cipője sarkával a földre került ellenfele homlokát karcolta el. Az A-osztály legmagasabb játékosa ököllel rontott hátvédünknek, majd a tömegjelenetben a mentősök is kénytelenek voltak közbelépni. Dragos Istrate bukaresti játékvezető három piros lapot is kiosztott a medgyesieknek (Markovics, Avram, Petre), akik játékostársaikkal állítólag megdorgálták a bírót, az öltözőkbe tartó folyosón.

A legfontosabb, hogy Sabau együttese újabb három fontos pontot szerzett a bajnokság eddigi, legtöbb meglepetést tartogató fordulójában (Vointa-FC Vaslui 3-0, CFR-Rapid 0-5, Dinamo-Petrolul 1-3, Brassó-Chiajna 2-3), így jelenleg holtversenyben a 14-15. helyről várja a folytatást, a chiajnai Concordiával együtt.

Érdekességként figyelhető meg, hogy jelenleg a bajnoki tabella 9. helyén tanyázó ASTRA (32 pont) és a 17. helyen álló Sportul között, mindössze 7 pont a különbség, ami azt jelenti, hogy a hátralévő kilenc fordulóban bármi lehetséges, azaz bármelyik kieshet. Ezek a csapatok a 9-ik helyen lévő ASTRA (32), a 10.Ceahlaul (30), a 11.Brassó (29), a 12. Gaz Metan (28), a 13. Vointa (28), a 14. FCM (27), a 15. Chiajna (27), a 16. Petrolul (25) és a 17. Sportul (25). A Mioveni (12) már biztos kieső, azaz sereghajtó.

Ezek az együttesek közül a FCM hazai pályán fogadja majd a Sportult, a Petrolult, a Ceahlault, míg idegenben lép pályára a Chiajna meg a Brassó ellen. Ezek a mérkőzések sorsdöntőnek ígérkeznek számunkra.

A XXVI. fordulóban együttesünk a Pandurii otthonában lép pályára szombaton, április 14-én. A mérkőzést a DigiSport1 17.00 órai kezdettel élőben közvetíti.

 


Share Button
Ennyien olvasták: 474

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.