Sport

Szilágyi Lóránd a Honvédhoz igazolt

Szilagyi Honvedok.

A 30 éves marosvásárhelyi illetőségű Szilágyi Loránd az ASA-nak volt a játékosa. A szurkolók egykori kedvence nemrég a magyar 1. ligás Budapesti Honvéd együtteséhez igazolt. Szerződése 2018. június 30-ig érvényes.

 – Gratulálunk a Honvédhoz való szerződéséhez. Hogyan sikerült Budapestre igazolnia?
– Egy magyar játékos-menedzseren keresztült sikerült nyélbe ütnünk a szerződést, ami anyagilag megfelelő számomra. Az illető menedzser látott játszani 3-4 mérkőzésen, tetszett neki a játékom, aztán elmentem Budapestre próbajátékra. Négy napig voltam kint, a klub vezetői elégedettek voltak a teljesítményemmel és megkötöttük a szerződést.

– Mennyi időre szól a szerződése?
– Három évre írtam alá Magyarország egyik legismertebb együttesével, amely 13-szoros országos bajnok és 7-szeres Magyar Kupa-győztes együttes.

– Korábban említette a sajtó képviselőinek, hogy egyik álma, hogy külföldre igazoljon. Ez most teljesült.
– Valóban. Én épp most intézem a magyar állampolgárság felvevéséhez szükségeseket, amire nagy szük­ségem van, hisz köztudott, a magyar élvonalbeli bajnokságban három külföldi játékos léphet pályára egy időben csapatonként.
Múlt hét szerdáján mentem vissza Budapestre, csütörtökön már újra edztem, viszont ezen a hétvégén kezdődik az 1. ligás labdarúgó bajnokság. A magyar állampolgárság intézése miatt, egyelőre mintegy 5-6 hétig nem tudok játszani. Amíg megjönnek a papírjaim, addig keményen edzek, hogy harcra képes legyek.

– Családostól megy ki Budapestre?
– Egyelőre egyedül, aztán idővel ők is követnek engem. El kell mondanom, hogy boldog szülők vagyunk a feleségemmel, hiszen nemrég született egy kisfiunk, Richárd, akinek épp a napokban váltottuk ki az útlevelét.

– Mi a véleménye az ASA-ról, amely együttes színeiben évekig kiválóan focizott, hiszen a csapat az utóbbi hónapokban jó eredményeket ért el a hazai porondon?
– Figyelemmel kísérem a mérkőzéseiket, örvendek a jó eredményeknek! Jóleső érzés volt látni őket, amint a Szuperkupát emelték a magasba. Hasonló sikeres folytatást kívánok a csapatnak ezután is!

– A Gaz Metan színeiben töltött évet hogyan értékeli?
– Jó volt, meg voltam elégedve az egy éves időszakban nyújtott játékommal, de az utolsó hónapokban, Pustai edzősége alatt nem igazán volt alkalmam bizonyítani. Ugyanakkor sajnálom, hogy nem sikerült a csapatnak megkapaszkodnia az élvonalban.

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.